VIDEO ⟩ Supermodell Gigi Hadidi ei valitud Harvey Weinsteini vandemeeste hulka

Inna-Katrin Hein
Copy
Modell Gigi Hadid saabumas New Yorgi kriminaalkohtusse vandemehe intervjuule
Modell Gigi Hadid saabumas New Yorgi kriminaalkohtusse vandemehe intervjuule Foto: Brendan McDermid/Reuters/Scanpix

Ameerika Ühendriikides New Yorgis jätkub kohus seksuaalses ahistamises süüdistatava filmiprodutsendi Harvey Weinsteini üle.

16. jaanuaril valiti Weinsteini kohtuistungile seitse vandemeest, kuid veel on vaja viit vandemeest, sest neid peab olema kokku 12, teatab yle.fi. 120 kandidaadi seas oli ka supermodell, 24-aastane Gigi Hadid, keda siiski ei valitud.

Modell Gigi Hadid saabumas New Yorgi kriminaalkohtusse vandemehe intervjuule.
Modell Gigi Hadid saabumas New Yorgi kriminaalkohtusse vandemehe intervjuule. Foto: Brendan McDermid/Reuters/Scanpix

Hadid täitis 13. jaanuaril kirjaliku küsitluse ja ta pääses kolm päeva hiljem teise vooru intervjuule, kuid sealt edasi ta ei pääsenud.  

Kohus 67-aastase Weinsteini üle algas New Yorgi kriminaalkohtus möödunud nädalal. Filmimogulit süüdistatase seksuaalses ahistamises, vägistamises ja kehalises vägivallas. Tegemist on kahe juhtumiga, millest esimene leidis aset 2006 ja teine 2013.

Weinstein, kellele kohus saab nende kuritegude eest määrata eluaegse vangistuse, on seni seksuaalvägivalda eitanud.

Protsessi avasõnavõtud peaksid toimuma 22. jaanuaril. Kohtuprotsess arvatakse kestvat kaks kuud ja kohus peaks langetama otsuse märtsi alguses.

Filmiprodutsendi advokaadid pöördusid kohtu poole, et protsess viidaks New Yorgist mõnda teise linna, kuna meediatsirkus võib muuta kogu protsessi farsiks. Nad lisasid, et New Yorgis toimuvad meeleavaldused võivad protsessi käiku mõjutada ning Weinsteini ei saa seetõttu õiglast kohut. 

2019. aasta detsembris jõudis Weinstein kümnete teda seksuaalses ahistamises ja vägistamises süüdistanud naistega kahjutasus kokuleppele. Ta maksab naistele kogusummana 25 miljonit dollarit (22,5 miljonit eurot).

Weinsteini süüdistasid seksuaalvägivallas tuntud näiteljannad, kaasa arvatud Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie, Salma Hayek ja Lea Seydoux.

Weinstein sattus nöödunud aasta augustis autoõnnetusse ja talle tehti seljaoperatsioon, millest paranemine on olnud aeglane. Ta vajab liikumisel käimisraami.

Filmiprodutsent Harvey Weinstein (keskel käimisraamiga) lahkumas 16. jaanuaril New Yorgi kriminaakohtust.
Filmiprodutsent Harvey Weinstein (keskel käimisraamiga) lahkumas 16. jaanuaril New Yorgi kriminaakohtust. Foto: Brendan McDermid/Reuters/Scanpix

Vandemehed on vandekohtu liikmed, kutselisest kohtunikust sõltumatud valitavad kaasistujad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles