UUED TÕENDID ⟩ Skandaalne pedofiil Epstein kasutas isegi 11-aastaseid tüdrukuid kuni 2018. aastani ära (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Jeffrey Epstein 2019. aasta vanglafotol
Jeffrey Epstein 2019. aasta vanglafotol Foto: Handout ./REUTERS/Scanpix

Skandaalset ameeriklasest miljardäri ja pedofiili Jeffrey Epsteini süüdistatakse uutes seksuaalkuritegudes.

Uue süüdistuse kohaselt kasutas Epstein seksuaalselt ära tüdrukuid, kellest kõige nooremad olid 11-aastased ning see ärakasutamine kestis kuni 2018. aasta lõpuni, teatab independent.co.uk. 

New Yorgi prokuröri Denise George'i andmetel viis Epstein USA Neitsisaarte hulka kuuluvale Little St. Jamesi saarele oma villasse seksimise eesmärgil 11-12-aastaseid tüdrukuid, kelle kohta oli tal oma andmebaas.

Kariibi mere Little St. Jamesi saar, kus asuvas villas Jeffrey Epstein ja ta kaaslased alaealisi tüdrukuid seksuaalselt ära kasutasid ja vägistasid.
Kariibi mere Little St. Jamesi saar, kus asuvas villas Jeffrey Epstein ja ta kaaslased alaealisi tüdrukuid seksuaalselt ära kasutasid ja vägistasid. Foto: MARCO BELLO/REUTERS/Scanpix

«On selge, et ta kasutas Kariibi mere Little St. Jamesi saarel asuvat villat oma ebaseadusliku ja inimõigusi rikkuva tegevuse varjamiseks,» sõnas prokurör.

Varasema süüdistuse kohaselt kasutas Epstein koos oma sõpruskonnaga, kelle hulka kuulusid ka nüüdne USA president Donald Trump ja Briti prints Andrew, seksuaalselt ära 13-15-aastaseid tüdrukuid.

Uus süüdistus võib vähendada Epsteini ohvritele makstavat kogusummat, kuna nüüd on ohvreid rohkem.

Prokurör George’i sõnul üritatakse uue süüdistusega saavutada seda, et Epsteinile Kariibi meres kuulunud Little St. Jamesi saarel asuva kinnistu, kus toimus tüdrukute seksuaalne ärakasutamine, müügiga saadakse raha, mis antakse ohvritele nende kannatuste eest kompensatsiooniks.

Epstein sai alaealiste seksuaalse ärakasutamise eest vanglakaristuse juba 2008, kuid sellest hoolimata jätkas hiljem sama inim- ja lasteõigusi rikkuva tegevusega.

USA politsei arreteeris Epsteini möödunud aasta juulis ja ta pandi New Yorgi vanglasse, kus ta leiti 10. augustil 2019 oma kongist surnuna.

New Yorgi Metropolitan Correctional Center vangla, mille kongist Jeffrey Epstein 10. augustil 2019 leiti surnuna.
New Yorgi Metropolitan Correctional Center vangla, mille kongist Jeffrey Epstein 10. augustil 2019 leiti surnuna. Foto: LUCAS JACKSON/Reuters/Scanpix

Ametlikel andmetel tegi ta enesetapu, kuid on neid, kelle arvates ta poodi üles, kuna ta oleks võinud kohtus paljastada infot, mis oleks nii mõnegi kuulsa mehe mainet märgatavalt kahjustanud.

Epsteini süüdistab ligi 100 naist, kelle sõnul olid nad noored ja naiivsed, kui nad Epsteini seksiimpeeriumisse meelitati. Tüdrukute värbamisega tegeles eelkõige Epsteini kallim, inglanna Ghislaine Maxwell, kes pärast Epsteini arreteerimist kadus pildilt.

Jeffrey Epsteini kunagine kallim Ghislaine Maxwell, kes uurimise kohaselt otsis Epsteinile ja ta kaaslastele noori tüdrukuid seksiorjadeks.
Jeffrey Epsteini kunagine kallim Ghislaine Maxwell, kes uurimise kohaselt otsis Epsteinile ja ta kaaslastele noori tüdrukuid seksiorjadeks. Foto: UNTV/via REUTERS/Scanpix

Kuna Epstein on surnud, siis on uurijad ja prokurörid pööranud tähelepanu Maxwellile ja teistele Epsteini kunagistele kaaslastele.

USA kohtuvõimud jätkavad Epsteini, kes kuni surmani eitas alaealiste tüdrukute seksuaalset ärakasutamist ja vägistamist, seksuaalkuritegude uurimist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles