VIDEO ⟩ Putin ja al-Assad viskasid Trumpi üle nalja, võrreldes teda piiblitegelasega

Inna-Katrin Hein
Copy
Süüria president Bashar al-Assad ja Venemaa president Vladimir Putin 8. jaanuaril Damaskuses Kreeka õigeusukirikus
Süüria president Bashar al-Assad ja Venemaa president Vladimir Putin 8. jaanuaril Damaskuses Kreeka õigeusukirikus Foto: AY-COLLECTION/SIPA /Scanpix

Venemaa president Vladimir Putin oli hiljuti visiidil Süürias Damaskuses, kus ta kohtus Süüria presidendi Bashar al-Assadiga.

54-aastane Al-Assad viis 67-aastase Putini kohaliku Kreeka õigeusukirikusse, kus nad rääkisid piiblitegelasest Saulist, kes võttis teel Damaskusse vastu ristiusu, teatab msn.com.

Kahe riigimehega olid koos kirikuisad, kes selgitasid Sauli lugu. Selle loo järgi võttis jumal kristlasi kiusanud variser Saulilt nägemise ja mees sai selle alles siis tagasi, kui ta oma suhtumist muutis ja temast kristlane sai.

Meeste kirikukohtumisest tehti video, millel on näha ja kuulda, kuidas Putin ja al-Assad seal USA presidendi Donald Trumpi üle piibliteemaliselt nalja viskavad.

Venemaa president Vladimir Putin ja Süüria president Bashar al-Assad 8. jaanuaril Damaskuse vanalinnas
Venemaa president Vladimir Putin ja Süüria president Bashar al-Assad 8. jaanuaril Damaskuse vanalinnas Foto: AY-COLLECTION/SIPA /Scanpix

«Kui Trump oleks Sauli asemel ja tuleks Damaskusse, siis saaks  jumal ka teda parandada,» sõnas al-Assad.

Putin teatas siis muiates, et al-Assad peaks Trumpi endale külla kutsuma ning Al-Assad lisas, et ta juba ootab Trumpi. Kogu seltskond puhkes siis naerma.

Venemaa president oli möödunud nädalal Süürias visiidil, et arutada Süüria presidendi Bashar al-Assadiga Süüria sõjalist olukorda.

Moskva toetab Süüria kodusõjas al-Assadi režiimi ja võitlust äärmusrühmituse Islamiriik vastu.

1,7 miljoni elanikuga Damaskus on Süüria pealinn, olles üks maailma vanemaid linnu. See linn on ka Levandi üks põhilisi kultuuri- ja ususkeskusi.

Damaskuses on poolkõrbeline kliima, kuna läänes asuv Antiliibanoni mäestik peab kinni Vahemerelt tuleva niiske õhu ja vihma.

Damaskuses on üle kahe tuhande mošee, neist tuntuim on Umaijaadide mošee ehk Damaskuse Suur mošee. 10-15% elanikest on kristlased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles