UFOHOIATUS ⟩ USA mereväeluure valdab saladokumente, mille avalikustamine muudaks maailma? (4)

Elu24
Copy
2018. aastal Californias ilmunud oletatav UFO.
2018. aastal Californias ilmunud oletatav UFO. Foto: SWNS/ScanPix

USA mereväe luure kinnitas, et nende käsutuses on mitmeid ülisalajasi UFOsid puudutavaid dokumente. Nende avaldamine võiks rahvuslikku julgeolekut erakordsel määral kahjustada.

Iseseisva ufoloogi Christian Lambrighti teabenõudele vastates kinnitas mereväe luureametkond, et neil on mitmeid ülisalajasi dokumente ning vähemalt üks video. Need puudutavad 2004. aasta kurikuulsat nn Nimitzi intsidenti ning teisigi juhtumeid.

Luureameti vastusest selgub, et nende avaldamine «kahjustaks erakordselt hullusti Ühendriikide rahvuslikku  julgeolekut,» vahendab CBS. Sealt on üks video ka avalikkusesse lekkinud.

Minutine klipp imbus välja 2007. aastal. Oletatakse, et F-16 hävitaja video võib ka 2004. aasta sündmustest pärineda, kuid see pole kindel. Vaata klippi allpool!

Enda väitel on Nimitzi intsidendi tunnistajad näinud ka kuni 10-minutilist salvestist toonastest sündmustest. Need kustutati aga helikopteriga laevale saabunud isikute poolt. Kunagise Pentagoni ametniku Luiz Elizondo sõnul «ei peaks aga keegi mahukamate materjalide olemasolust üllatunud olema».

New York Times avaldas 2017. aastal lühikese klipi kohta ka artikli. Seal avaldati, et Elizando juhtis 22 miljoni dollarist uurimisprojekti, mis kandis nime Kõrgetasemelise Õhuruumi Ohu Tuvastamise Programm. Pentagon on selle legendi mitmel korral muutnud ning kinnitab seose puudumist UFOdega.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles