PILDID JA VIDEO ⟩ Afganistanis ja Pakistanis on ebatavaliselt madalad temperatuurid nõudnud 114 inimelu (1)

Inna-Katrin Hein
Copy

Aasia sisemaal asuvas Afganistanis ja Pakistanis on viimastel päevadel karm ilm, ning kuna on olnud külm, sadanud lund, tuisanud, on seal ka lumelaviine ja üleujutusi.

Pakistanis on ebatavalise jaheduse ja lume tõttu hukkunud vähemalt 75 ja Afganistanis umbes 39 inimest, mis teeb hukkunute koguarvuks 114 inimest, teatavad afp.com ja reuters.com. 

Pakistanis Kashmiris on rekordkogus lund, mille tõttu on seal koolid, ametiasutused ja peateed suletud. Elanikel soovitatakse parema ilma saabumiseni koju jääda.

Noored mängivad Pakistanis Quettas lumesõda.
Noored mängivad Pakistanis Quettas lumesõda. Foto: BANARAS KHAN/AFP/Scanpix

Pakistani lõunaosas Belutšistanis on talviste olude tõttu kaotanud elu vähemalt 20 inimest, kellest enamik on naised ja lapsed.

Paljud mäestikupiirkonnas elavad pered on jäänud lumelõksu.

Afganistani päästeameti pressiesindaja Ahmad Tamim Azimi sõnul on lumi lõhkunud üle 300 hoone. Seal on inimesi kaotanud elu selle tõttu, et raske lume all on majade katused sisse vajunud. 

Poiss liikumas Afganistani Kabuli lähedases lumises metsas.
Poiss liikumas Afganistani Kabuli lähedases lumises metsas. Foto: Rahmat Gul/AP/Scanpix

«Ilma äkiline jahenemine ning lume- ja lörtsisadu algas kaks nädalat tagasi ning tundub, et selline ilm kestab veel mõnda aega, muutes koahlike elu väga raskeks,» sõnas Azimi.

Afganistanis on ilmaolud kõige keerulisemad riigi lõunaosas Kandahari, Helmandi ja Zabulini provintsis.

Mõlema riigi meteroroloogide teatel peaks lumine ja jahe ilm kestma veel paar nädalat. Temperatuurid on 0 ja miinus 11 kraadi vahel. 

Siiski on ka neid, kes lund naudivad, lumesõda mängivad, kelgutavad ja liugu lasevad. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles