PILDID ⟩ Vastabiellunud lasid end jäädvustada purskava vulkaani taustal

Inna-Katrin Hein
Copy
Filipiinide paar Chino Vaflor ja Kat Bautista Palomar lasid end jäädvustada aktiviseerunud Taali vulkaani taustal
Filipiinide paar Chino Vaflor ja Kat Bautista Palomar lasid end jäädvustada aktiviseerunud Taali vulkaani taustal Foto: RANDOLF EVAN PHOTOGRAPHY//via REUTERS/Scanpix

Filipiinidel hakkas purskama Taali vulkaan, kuid see ei häirinud selle lähedal abiellunuid, kes lasid end loodusvaatemängu taustal pildistada.

Chino Vaflor ja Kat Bautista Palomar pidasid 12. detsembril pulma Filipiinide kõige aktiivsema vulkaani Taali lähistel, teatab bbc.com.

Filipiinide paar Chino Vaflor ja Kat Bautista Palomar lasid end jäädvustada aktiviseerunud Taali vulkaani taustal.
Filipiinide paar Chino Vaflor ja Kat Bautista Palomar lasid end jäädvustada aktiviseerunud Taali vulkaani taustal. Foto: JAY-AR FORTALEZA/Jay-Ar Fortaleza via REUTERS/Scanpix

Vabaõhu laulatustseremoonia oli poole peal, kui vulkaanist hakkas järsku suitsu tõusma, oli kuulda purskekõminat ja mõni aeg hiljem näha laavat voolamas.

Pulma fotograafi Randolf Evani sõnul ei teadnud neist mitte keegi, et midagi sellist võib juhtuda.

«Märkasime Taali vulkaanist tõusmas suitsu kella 14.00 paiku kohaliku aja järgi ja saime aru, et seal on midagi toimumas,» sõnas fotograaf.

Evani teatel andsid Filipiinide päästetöötajad käsu lahkuda kõigil, kes elavad vulkaanist 14 kilomeetri raadiuses. Seal elab umbes 450 000 inimest.

Pulmakoht asus Taali vulkaanist 10 kilomeetri kaugusel platool, mis ei olnud otse vulkaanist välja voolanud laava teel.

Vaflor ja Palomar said paari pandud ning pulmapidu toimus vulkaanipurskest hoolimata.

Pulmakülalised jagasid sotsiaalmeedias pulmast fotosid ja videoid, millel on näha nii pruutpaari, pulmalisi kui ka aktiveerunud vulkaani, millest kerkib  suitsu.

Filipiinide paar Chino Vaflor ja Kat Bautista Palomar pidasid pulmapidu aktiivseks muutunud Taali vulkaani lähistel. Vulkaanist tõusnud suitsus oli näha välke sähvimas.
Filipiinide paar Chino Vaflor ja Kat Bautista Palomar pidasid pulmapidu aktiivseks muutunud Taali vulkaani lähistel. Vulkaanist tõusnud suitsus oli näha välke sähvimas. Foto: RANDOLF EVAN PHOTOGRAPHY/Jay-Ar Fortaleza via REUTERS/Scanpix

Osal piltidel ja videotel on näha ka vulkaani juures välke sähvimas.

«Riietele langes tuhaosakesi, mis alguses ei häirinud, kuid õhtu edenedes oli neid palju, mistõttu riided muutusid raskeks ja hallikaks,» meenutas fotograaf.

Ta lisas, et mitte keegi pulmakülalistest ei kartnud aktiivset vulkaani ega lahkunud pulmast.

«Kõik olid rahulikud ja rõõmsad. Tegemist oli pulmaga, kus olid kohal pereliikmed ja lähemad sõbrad. Neist keegi ei kartnud, et vulkaan võib nende elu ohtu seada,» meenutas fotograaf Randolf Evan.

Filipiinidel hakkas purskama Taali vulkaan.
Filipiinidel hakkas purskama Taali vulkaan. Foto: TED ALJIBE/AFP/Scanpix

Evani teatel on ta olnud kaheksa aastat professionaalne pulmafotograaf, kuid mitte kunagi varem ei ole tal õnnestunud jäädvustada looduse võimast vaatemängu.

«Need pulmafotod on mu senise karjääri parimad,» nentis fotograaf.

Filipiinide võimud hoiatasid, et Taali vulkaan võib lähiajal veel väga võimsalt pursata.

Taali vulkaan asub Taali järve saarel Filipiinide põhjaosas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles