RÄPPARID NURISEVAD ⟩ 5miinust tahab ka auhinda, Genkal on EMA korraldajatele ettepanek

Elu24
Copy
nublu, 5miinust ja Pluuto esinesid Simple Sessioni järelpeol. Estoni Kohver.
nublu, 5miinust ja Pluuto esinesid Simple Sessioni järelpeol. Estoni Kohver. Foto: Rauno Liivand

Eile avaldati Eesti Muusikaauhindade nominentide nimekiri. Selle peale võtsid korralduse vastu sotsiaalmeedias kriitiliselt sõna nii 5miinust kui Genka.

Räpipundi 5miinust liige Estoni Kohver jagas oma Instagramis fännidega suurt pettumust. Nimelt ei leia skandaalset räpipunti EMA nominatsioonide hulgast mitte mingil kujul, kuigi «Aluspükse» oli möödunud aasta üks populaarsemaid laule.

««Aluspükse» pole isegi muusikaauhindade nominatsioonide hulgas,» põrutas Kohver. «F*** this, i'm out.» Kohver võrdleb, et praegused nominatsioonid on nagu WRC starti aiakärude ja jalgrataste lubamine.

Olukorra teeb isegi veidramaks, et 5miinust astub auhindade galal esinejana üles, kuigi nominatsioonide nimekirjas pole.

Samuti kritiseeris Henry Kõrvits oma Facebooki kontol, et nomineeritakse iga žanri aasta parimaid albumeid. Räpp, hiphop ja R'n'b jääb ka selles osas vaeslapse rolli. Genka sõnul peab kõik ikka ise ära tegema, kuigi tunnistab, et teda on korraldama kutsutud.

Räpparid laisad?

Üks EMA korraldajaid Danel Pandre vastas aga Genkale, et fonogrammitootjatega on ühendust võetud. Neid teavitati EMA kandideerimisreeglite muutumisest.

Pandre sõnul aga mingit huvi räpiartistide poolt üles näidatud pole. Samuti ei ole räpparite esindajad kutsetele vastanud. Nimelt peaks artistid ise soovi avaldama ning oma laulud, albumid ja muu nominatsioonide saamiseks esitama.

Nii liigutatakse kivi räpparite kapsaaeda. Selge ei ole aga, milliste artistideni info reeglite kohta jõudnud on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles