Disney maksis murtud roietega tööl käima pidanud naisele üüratu kahjutasu

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Ettekandja. Pilt on illustreeriv.
Ettekandja. Pilt on illustreeriv. Foto: Caro/ Scanpix

Seitse aastat tagasi Disney kruiisilaeval töötanud naisele, kes murdis oma roided ja pidi kümme päeva valude käes kannatades tööd tegema, maksti nüüd 3,5 miljonit eurot kahjutasu. 

2013. aastal sai Disney kruiisilaeval tööd teinud ja puhkepäevaks Nassaul kaldale läinud naine autolt löögi, kirjutas Miami Herald.

39-aastasel Portugali kodanikul Maria Ana Reis Martinsil polnud esialgu oma vigastustest aimugi. Seda ilmselt ka põhjusel, et laevale naastes ei suutnud sealne meditsiinimeeskond tema luumurde diagnoosida. 

Pigem leiti, et naine on piisavalt terve ja saab tööd edasi teha. 

Nii jätkaski Martins järgmise kümne päeva jooksul laudade teenindamist, kuni üks Florida arst, kes naise uuesti üle vaatas, avastas, et Martinsil oli kolm murtud roiet. 

Seepeale saatis Disney ettevõte ta koju Portugali, kus ta järgmised viis kuud ravi sai.

Järgmisel aastal naasis Martins uuesti Disney kruiisilaevale, et jätkata ettekandjatööga. 

Kuid tal tuli juba kuu hiljem töökohast loobuda, sest naise roided valutasid sedavõrd, et segasid töötamist.

Vahetult pärast seda otsustas ta endise tööandja etteheidete ja piisava arstiabi osutamata jätmise eest kohtusse kaevata.

Disney Cruise Line väitis aga, et nemad täitsid oma mereõiguse kohaseid kohustusi. 

Kuid vandekohus ei olnud ettevõttega sama meelt. Kohtus selgus, et esmase valediagnoosi tõttu tekkisid Martinsil neuroloogilised kahjustused.

Kohus mõistis Disney Cruise Line'ilt Martinsi kasuks välja valu ja kannatuste eest ühe miljoni dollari suuruse summa, saamata jäänud tulu kaks miljonit dollarit ja karistuseks veel ühe miljoni.

Vandekohus arvas, et Disney kruiisilaevade ettevõttel oli Martinsi vigastustes ja hooletuses 70-protsendiline süü ja Martinsi süü suuruseks arvati olevat 30 protsenti.

Teisisõnu oleks valuraha võinud olla veelgi suurem, kui Disney Cruise Line oleks täielikult süüdi jäänud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles