Galerii: Hiinas algas iga-aastane «rahvasterändamine»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pekinglased rongi ootamas
Pekinglased rongi ootamas Foto: AP / Scanpix

Hiinas algas iga-aastane «rahvasterändamine», sest kümned miljonid hiinlased reisivad sugulastele-sõpradele kevadpühadeks ehk uue aasta vastuvõtmise pidustusteks külla.

Raudtee-, lennu- ja bussijaamad on ülekoormatud ning kõigile ei jätku pileteid, kirjutab AFP.

Isegi ainult ööpäeva kestvatele rongireisidele ei jätku istekohti. Ametnike sõnul müüakse pühadehooajal 200 miljonit rongipiletit.

«Probleemi lahendamiseks oleme püstitanud 135 piletimüügipunkti lisaks. Need siiski ei pruugi aidata, sest rongides ei ole piisavalt kohti,» sõnas Hiina riikliku raudtee esindaja.

Ülemaailmne majanduskriis ei ole ka Hiinast mööda läinud ning praegune majanduslik olukord tähendab paljude jaoks seda, et nad ostavad ainult ühesuuna pileti kodukohta sõitmiseks.

Uue aasta tähistamine on hiinlaste jaoks tähtsaim püha. Paljude jaoks on see ainus võimalus sugulastega kohtumiseks.

Hiina kalendri järgi algab kevad - uus aasta sellel aastal 26. jaanuaril. Siis saab alguse kollase maa pühvli aasta.

Kevadpeo traditsioon sai alguse keiser Wu Di ( 140 – 87 eKr) ajal. Uus aasta saabub teise kuuloomise ajal pärast talvist pööripäeva.

Hiinas kingitakse uue aasta saabumisel puuvilju ja maiustusi, eriti populaarsed on riisikoogid. Kinkida tohib ainult paarisarv esemeid, sest need sümboliseerivad ühtsust ja harmooniat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles