Tais on aastavahetuse pidustuste käigus juba surma saanud üle saja inimese

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
2017. aasta 2. jaanuaril  juhtus Bankokis Tai aastavahetuse «seitsme ohtliku päeva» ajal õnnetus, kus põrkasid kokku reisijaid vedanud väikebuss ja maastur. Õnnetuses hukkus 25 inimest.
2017. aasta 2. jaanuaril juhtus Bankokis Tai aastavahetuse «seitsme ohtliku päeva» ajal õnnetus, kus põrkasid kokku reisijaid vedanud väikebuss ja maastur. Õnnetuses hukkus 25 inimest. Foto: AP/Scanpix

Tais on viimased neli päeva puhatud ja uue aasta saabumist oodatud. See on aga kaasa toonud hulga purjuspäi autorooli istumisi ja liiklusõnnetusi, milles on hukkunud üle 150 inimese.

Eelmisel reedel algas Tais aastavahetusega seotud puhkuseperiood, mida kutsutakse ka «seitsmeks ohtlikuks päevaks», kirjutas Bankok Post. 

Aastavahetusele pühendatud pidustuste käigus otsustab aga oluliselt rohkem inimesi, et on igati tark istuda autorooli purjuspäi või lausa narkojoobes. Selle tagajärjeks on rohkelt liiklusõnnetusi, millest paljud on traagilised.

Ainuüksi eelmisel nädalavahetusel juhtus Tais 1504 liiklusõnnetust, milles hukkus 159 ja vigastada sai 1549 inimest.

Riikliku politseiülema abi vanemleitnant Damrongsak Kittiprapati sõnul on kõige kriitilisem aeg, kui juhtub enim õnnetusi, kella 16-20 vahel.

Näiteks pühapäeval juhtus 531 liiklusõnnetust, 47 inimest sai surma ja 560 vigastada.

Lausa 32 protsenti kolme päeva jooksul toimunud õnnetustes põhjustasid purjus juhid, 31 protsendi õnnetuste põhjus oli lubatud sõidukiiruse ületamine. 

Kriminaalhooldusosakonna peadirektor Vithawan Sunthornkajit ütles, et kolmepäevase perioodi jooksul registreeriti 4601 joobes juhtimist. Enim purjuspäi autorooli istunutest (3894) jäi politseile vahele aga pühapäeval.

Siiski on Tai võimud õnnelikud, et võrreldes eelmise aastaga on nii purjutajate kui ka hukkunute ja õnnetuste arv vähenenud. 

«Arvud on võrreldes eelmise aasta sama ajaga langenud tänu kohusetundlike kodanike ja erinevate organisatsioonide koostööle. Ametivõimud annavad endast kõik, et ennetada õnnetusi, eriti kella 16 ja 20 vahelisel ajal,» ütles vanemleitnant Damrongsak. 

Aasta varem hukkus Tais «seitsme ohtliku päeva» jooksul 463 inimest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles