SURM LÄVEPAKUL ⟩ Suurbritannias tapeti pere silme all tõsielustaari vend

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Alex Beqiri lasti oma kodumaja ukse ees maha.
Alex Beqiri lasti oma kodumaja ukse ees maha. Foto: PA Wire/Scanpix

Jõulupühal lasti oma koduukse ees maha Briti tõsielusarja «Cheshire tõelised koduperenaised» staari Misse Beqiri vend.  

36-aastane pereisa Flamur «Alex» Beqini last neljapäeva õhtul maha oma Londonis asuva kodu välisukse ees hetkel, mil ta naasis abikaasa ja paari ühise väikese lapsega väljast, kirjutas The Sun.

Rootsi kodaniku Beqiri maha lasknud mees põgenes Londoni politsei sõnul Battersea Church Roadil asunud sündmuskohalt jalgsi.

Alex Beqiri lasti maha oma koduukse ees.
Alex Beqiri lasti maha oma koduukse ees. Foto: PA Wire/Scanpix

Meedikud ja tervishoiutöötajast naaber püüdsid küll Flamuri elu päästa, kuid kahjuks see neil ei õnnestunud ja mees kuulutati sündmuskohal surnuks.

Politsei algatas mõrva uurimise, kuid kedagi ei ole veel vahistatud.

Varem oli Flamuril tihedad sidemed Malmö allilma tegelastega ja mees oli 12 aastat tagasi seotud ulatusliku kanepi smugeldamisega.

Alex Beqiri juhtis plaadifirmat 2020rec. Aastaid tagasi jagas mees sotsiaalmeedias tõsielusarjast «Tõelised koduperenaised» tuntud õe Missé Beqiriga koos tehtud pilti pealkirjaga: «Vennad!».

2016. aastal Suurbritanniasse kolinud Flamur kohtus oma naise Debora Krasniqiga Facebookis. Paar abiellus 2018. aasta oktoobris Como järve ääres. Uudist kajasti toona ka Albaania uudistes, sest kohal oli palju sealseid staare. Deborah on nimelt Albaania päritolu.

Missé ja tema elukaaslane Jake Hall osalesid samuti pulmas. Missé jagas sealt oma 239 000-le jälgijale videot vastabiellunute esimesest tantsust pealkirjaga: «Maagiline armastus, palju õnne mu parimale sõbrale ja mu vennale. Ma armastan teid mõlemaid kuuni ja tagasi. Tõeline armastuslugu.» 

Rootsi meedia teatel on mehe mõrv seotud riigis tegutsevate kuritegelike grupeeringutega.

Naabrid on verdtarretavat tapmist kirjeldanud kui «hukkamist».

Palgamõrv

Naabrite sõnul jooksid pärast paukude kõlamist kõik mehele appi. Ühe kohaliku elaniku sõnul oli politsei kinnitusel tegemist professionaalse palgamõrvaga.

Paaril on kaks väikest last, kellest üks on alles hiljuti sündinud. 

Väidetavalt oli paar pärast linnmajja kolimist teinud seal palju remonti ja maja renoveerinud. 

Ühe 44-aastase naabri sõnul vaatas ta jõululaupäeval köögiaknast välja, kui kuulis tulistamist ja sellele järgnenud naise karjeid.

Mehe koduväravasse tuuakse kaastunde avalduseks lilli.
Mehe koduväravasse tuuakse kaastunde avalduseks lilli. Foto: PA Wire/Scanpix

«Ta naine sünnitas alles hiljuti. Teda tulistati koduuksel. Ta oli oma maja ees aias,» kirjeldas naaber.

Naabri sõnul lamas naine mehe juures ja oli näha, et tal oli midagi süles.

«Teda tulistati kaela ja tagumikku. Keegi ütles, et lisaks sellele oli teda ka kõhtu tulistatud,» lisas naaber.

Naabri sõnul tundus noorpaar väga meeldiv. «Üks asi, mis tõesti minu tähelepanu köitis, on see, et nad ostsid selle maja umbes aasta tagasi ja renoveerisid seda umbes sama kaua. See oli midagi, mida nad väärtustasid. Nad rajasid endale ilusat kodu,» rääkis naaber.

51-aastane Julian Stratton oli külas oma vanematel, kes elavad vaid mõne meetri kaugusel sündmuskohast. 

«Oleme sündmuskoha vastas elava mehega sõbrad ja ta rääkis, et kõigepealt oli kuulda kuidas ohvri uksele koputati. Seejärel kõlas viis lasku,» kirjeldas naine.

«Meie uurimine on väga varajases staadiumis ja töötame endiselt selle nimel, et välja selgitada, mis võis olla ajendiks kuriteole, mille tagajärjel kaotas ohver jõulude ajal oma pere ees elu. Pere on juhtunust löödud ja neid toetavad spetsialistid,» kommenteeris juhtunut kuritegevuse erikomisjoni liige Jamie Stevenson.

Tänavu on politsei sõnul Londonis mõrvatud kokku 150 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles