VIDEO ⟩ Kanada telekanal jättis filmist «Üksinda kodus 2» välja stseeni Donald Trumpiga

Inna-Katrin Hein
Copy
Kaader 1992. aasta filmist «Üksinda kodus 2». Esiplaanil Macaulay Culkin, taga Joe Pesci (vasakul) ja Daniel Stern
Kaader 1992. aasta filmist «Üksinda kodus 2». Esiplaanil Macaulay Culkin, taga Joe Pesci (vasakul) ja Daniel Stern Foto: Rights Managed/20th Century Fox / Ronald Grant/Scanpix

Kanada telekanal CBC näitas enne jõule filmi «Home Alone 2»(Üksinda kodus 2) millest oli eemaldatud stseen Donald Trumpiga.

Telekanali teatel eemaldasid nad Trumpiga stseeni juba 2014, et eetris oleks rohkem reklaamiaega, teatab theguardian.com.

Trumpi on näha 1992. aastal valminud filmis koos peategelast Kevin McCallisteri mänginud Macaulay Culkiniga New Yorgi Plaza hotellis. Nii nagu esimeses «Üksinda kodus» filmis, satub Kevin ka selles linateoses oma perest lahku ja ta seikleb New Yorgis.

Macaulay Culkin 1992. aasta filmis «Üksinda kodus 2»
Macaulay Culkin 1992. aasta filmis «Üksinda kodus 2» Foto: Rights Managed/Ronald Grant Archive / Mary Evan/Scanpix

Trump oli 1990. aastatel tuntud kinisvaraärimees ja selle tõttu anti talle filmis «Üksinda kodus 2» väike roll, milles ta juhatab hotellis Culkini mängitud poisile teed.

CBC näitas Trumpiga filmi detsembri keskel, kuid paremäärmuslike vaadetega Kanada ja USA väljaanded kirjutasid sellest nüüd, tekitades Trumpi toetajates viha.

President Donald Trumpi poeg Donald Trump Jr jagas ühes väljaandes ilmunud artikli linki sotsiaalmeedias ja kirjutas, et stseeni väljajätmine on vasakpoolse meedia kallutatus.

USA konservatiivse organisatsioon Turning Point USA esindaja Charlie Kirki arvates lõigati Trumpiga stseen välja, kuna «see humaniseerib meest, keda vasakpoolsed armastavad dehumaniseerida».

Donald Trump võttis Twitteris samuti sõna teatades, et tema filmist väljajätmise taga on Kanada peaminister Justin Trudeau.

Donald Trump 24. detsembril 2019 Floridas Palm Beachis Mar-a-Lago villas pöördumas videokõnes välismaal olevate USA sõdurite poole, edastades neile jõulutervituse
Donald Trump 24. detsembril 2019 Floridas Palm Beachis Mar-a-Lago villas pöördumas videokõnes välismaal olevate USA sõdurite poole, edastades neile jõulutervituse Foto: NICHOLAS KAMM/AFP/Scanpix

«Arvan, et Justin T-le ei meeldi see, et panen ta maksma nii NATO kui kaubanduse eest! See film ei ole ilma minuta enam sama. Tegin nalja,» kirjutas USA president.  

CBC pressiesindaja Chuck Thompson selgitas, et kinos näidatud mängufilme kohandatakse sageli tele jaoks ning see kehtib ka filmi «Üksinda kodus 2» kohta.

«Donald Trumpiga stseen ei olnud ainus, mis eemaldati ja need eemaldatud stseenid ei mõjuta põhisüžeed. Stseenid eemaldati juba 2014 ja siis ei olnud Trump veel USA president,» lisas telekanali esindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles