VIDEO ⟩ USA politseijaoskonnast kadusid vaestele lastele mõeldud mänguasjad, vargaks osutus....

Inna-Katrin Hein
Copy
Foto: shutterstock.com

Ameerika Ühendriikides Massachusettsis Franklinis asuvasse politseijaoskonda koguti vaeste perede lastele jõulukingiks mängusaju, kuid märgati, et osa neist olid järsku kadunud.

Politseinikud hakkasid otsima, kes võis varguse taga olla ja nad vaatasid läbi jaoskonna turvakaamerate videod, jõudes nende abil varga jälile, teatab msn.com

Varas oli selle politseijaoskonna teraapiakoer Ben Franklin. Videodel on näha, kuidas koer võtab mänguasju ja kannab neid suus oma peidukohta.  

Koer jõulukinkidega. Pilt on illustreeriv
Koer jõulukinkidega. Pilt on illustreeriv Foto: shutterstock.com

«Meie politseijaoskonda ei pääse nii lihtsalt sisse ja seega tegime loogilise järelduse, et varas on keegi meie jaoskonnast. Kõige tõenäolisemalt koer Ben Franklin ja nii see oligi,» sõnas Franklini politseijaoskonna asejuht James Mill.

Milli sõnul nad ei karista koera, sest ta tahtis ka mänguasju. Need mänguasjad, mille koer mänguhoos ära lõhkus, asendatakse uutega.

Arvatavalt sai politseijaoskonna koer nime USA 18. sajandi riigitegelase Benjamin Franklini järgi.

Benjamin Franklin 1706 - 1790
Benjamin Franklin 1706 - 1790 Foto: Personalities/©2003 Credit:Topham Picturepoint/Scanpix

Benjamin Franklin, ka Ben Franklin (17. jaanuar 1706  – 17. aprill 1790) oli Ameerika Ühendriikide poliitik, diplomaat, teadlane, leiutaja, ajakirjanik ja polühistor. Samuti üks Ameerika iseseisvussõja liidritest ja Ameerika Ühendriikide Iseseisvusdeklaratsiooni koostajatest.

Franklini eestvedamisel asutati Philadelphias 1743. aastal Ameerika Filosoofiaselts. Temast sai ka seltsi esimene president.

Benjamin Franklinit on kujutatud USA 100-dollarilisel rahatähel.

Benjamin Franklin USA 100-dollarilisel rahatähel
Benjamin Franklin USA 100-dollarilisel rahatähel Foto: Caro / Sorge/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles