AITAME KOOS ⟩ Lüpsjana töötav vanaema kasvatab üksinda poissi, kelle ema pisikesena Maxima poe ette jättis (2)

Elu24
Copy
Marten Mattias elab koos vanaemaga.
Marten Mattias elab koos vanaemaga. Foto: Kanal 2

Järva maakonnas elab 52-aastane Eve, kes kasvatab seal 8-aastast lapselast. Algaval aastal läheb neile appi «Kodutunne», et pisutki kergendada koormat, mida nad kahe peale kandma peavad.

Albu külas elab 52-aastane vanaema Eve koos oma 8-aastase tütrepoja Marten Mattiasega. Kui poiss oli 1,8-aastane, jättis ema ta Maxima poe ette ning sellest ajast on ta vanaema kasvatada olnud.

Maja, kus nad elavad on aga pisike, madalate lagede- ning mugavusteta.

Vanaema Eve töötab lüpsilaudas, igal hommikul paneb ta tütrepojale kooliasjad valmis, teeb hommikusöögi ja läheb tööle.

Kõige muuga peab Marten Mattias päeva jooksul ise hakkama saama. Saabki ja ootab õhtul vanaema koju. Koos arutavad päevamuresid ja teevad uusi plaane. See on nende väike maailm.

«Kodutunne» tahab aidata seda tublit vanaema ning luua väikesesse sahvrisse kanalisatsiooni ja pesuruumi, et pisutki kergendada seda koormat, mida nad kahe peale kandma peavad.

Sel sügisel juba 18. hooaega alustanud «Kodutunne» toob vahetult enne pühi Kanal 2 ekraanile heategevusliku jõulusaate, mis võtab kokku tehtud töö ja vaatab lootusrikkalt tulevikku.

Liigutavas erisaates külastab «Kodutunne» saatest läbi käinud inimesi ja näitab, mida on heade inimeste toel aasta jooksul korda saadetud. Töö pole sellega aga lõppenud ja nii jõuavad ekraanile lood ka neist peredest, kes ootavad ja vajavad «Kodutunde» abi algaval aastal.

Heategevusliku erisaatega kutsubki «Kodutunne» üles toetama neid, kel muud lootust enam pole - avatud on annetustelefonid, et «Kodutunne» jõuaks veelgi rohkemate Eesti peredeni.

«Kodutunde» heategevusliku kontsertsaate annetustelefoni numbrid on:

900 6225 (5 €)

900 7718 (10 €)

900 7719 (25 €)

Saates löövad kaasa tuntud Eesti artistid Ivo Linna, Anne Veski, Birgit Sarrap, Ott Lepland, Karl Madis ja Sünne Valtri, pakkudes kauneid ja meeleolukaid muusikalisi vahepalu.

Loe ka: «Kodutunde» heategevuskontserdi jooksul annetasid head inimesed 169 000 eurot!

Kanal 2 näitab «Kodutunde» heategevuskontserti veel ka homme, 21. detsembril kell 15.00.

Kanal 11 kordab «Kodutunde» erisaadet 24. detsembril kell 19.30 ja 25. detsembril kell 14.40

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles