AITAME KOOS ⟩ Kõigest 16-aastane Rasmus ei suuda õnnetuste tagajärel enam ise hingata ega liigutada

Elu24
Copy
Rasmusel on vigastatud kolmas ja neljas kaelalüli, mistõttu pole ta võimeline ise hingama ning ennast liigutama.
Rasmusel on vigastatud kolmas ja neljas kaelalüli, mistõttu pole ta võimeline ise hingama ning ennast liigutama. Foto: «Kodutunne»/Kanal 2

Rasmus oli vaid 15-aastane, kui ta pallimängu mängides õnnetult vette kukkus ja kaelatrauma sai. «Kodutunne» tahab Rasmuse perele appi minna ja ehitada poisile toa, kus ta saaks jõudumööda taastusraviga tegeleda.

Õnnetult pallimängu mängides ja vette kukkudes sai 15-aastane Rasmus kaelatrauma. Ta vajab toetust taastusraviks ja hingamistarvikute muretsemiseks.

Rasmusel on vigastatud kolmas ja neljas kaelalüli, mistõttu pole ta võimeline ise ennast liigutama. Raskusi on isegi hingamisega. Motivatsioon ja tahe on noormehel suured, aga ka vigastus on kahjuks suur ja sellest tulenevalt on Rasmuse olukorra parandamine väga kulukas.

Praegu on ta paljuski hingamisaparaadist sõltuv. See eeldab igapäevast filtrite ja erinevate tarvikute vahetamist, et ei tekiks põletikku. Väga oluline on ka füsio- ja tegevusteraapia, et taastuda parimal võimalikul viisil.

Kahjuks ei ole nende kodus sellist ruumi, kus noormees saaks hakata jõudumööda võimlemise ja vajaliku «treeninguga» tegelema. «Kodutunne» tahab soetada vajaliku trenažööri ja välja ehitada toa, kus Rasmus saaks hakata tegelema füsioteraapiaga.

Sel sügisel juba 18. hooaega alustanud «Kodutunne» toob vahetult enne pühi Kanal 2 ekraanile heategevusliku jõulusaate, mis võtab kokku tehtud töö ja vaatab lootusrikkalt tulevikku.

Liigutavas erisaates külastab «Kodutunne» saatest läbi käinud inimesi ja näitab, mida on heade inimeste toel aasta jooksul korda saadetud. Töö pole sellega aga lõppenud ja nii jõuavad ekraanile lood ka neist peredest, kes ootavad ja vajavad «Kodutunde» abi algaval aastal.

Heategevusliku erisaatega kutsubki «Kodutunne» üles toetama neid, kel muud lootust enam pole - avatud on annetustelefonid, et «Kodutunne» jõuaks veelgi rohkemate Eesti peredeni.

«Kodutunde» heategevusliku kontsertsaate annetustelefoni numbrid on:

900 6225 (5 €)

900 7718 (10 €)

900 7719 (25 €)

Saates löövad kaasa tuntud Eesti artistid Ivo Linna, Anne Veski, Birgit Sarrap, Ott Lepland, Karl Madis ja Sünne Valtri, pakkudes kauneid ja meeleolukaid muusikalisi vahepalu.

Loe ka: «Kodutunde» heategevuskontserdi jooksul annetasid head inimesed 169 000 eurot!

Kanal 2 näitab «Kodutunde» heategevuskontserti veel ka täna, 21. detsembril kell 15.00.

Kanal 11 kordab «Kodutunde» erisaadet 24. detsembril kell 19.30 ja 25. detsembril kell 14.40

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles