Pedofiil Jeffrey Epstein tahtis seksiorjade fondi varjamiseks abielluda oma endise kallima tütrega

Inna-Katrin Hein
Copy
Jeffrey Epstein politseifotol
Jeffrey Epstein politseifotol Foto: Handout ./REUTERS/Scanpix

Ameeriklasest pedofiil Jeffrey Epstein tahtis abielluda oma endise kallima Eva Anderssoni tütre Celina Dubiniga, et jätta talle 50 miljoni dollari (45 miljonit eurot) suurune fond selleks, et varjata, mis otstarbel selle fondi raha kasutatakse. 

Praegu 24-aastane arst Celina Dubin on kunagise Rootsi missi Eva Andersson Dubini ja riskifondi juhist miljardäri Glenn Dubini tütar, teatab dailymail.co.uk. Eva Anderssonil tekkis Jeffrey Epsteiniga suhe 1980. aastate alguses ja nad olid koos 11 aastat.

1994 abiellus Eva Andersson Glenn Dubiniga ja nende tütar sündis aasta hiljem.

Epstein oli 2014 oma äripartneritele öelnud, et kui ta kunagi abiellub, siis ainult Celina Dubiniga. Naine oli siis 19-aastane ja lapsepõlves nimetas ta Epsteini onu Jeffiks.

Ei ole ühtegi tõendit, et Epstein oleks olnud Celinaga romantiliselt seotud, abielu oleks leidnud aset vaid rahalistel põhjustel, et seksiorjadele mõeldud fondi raha ei satuks valedesse kätesse ega tekiks probleeme.

Epstein oli viis aastat tagasi öelnud, et tahab Celina Dubini oma pärijaks teha ning pärandi hulka kuulub ka Kariibi meres asuv erasaar. Nende abielu aga aitaks ära hoida pärandimaksu maksmist, sest kui abikaasa saab mehe päranduse, siis ei pea ta selle pealt maksu maksma ja keegi ei hakka uurima, millest see pärand koosneb. 

Epstein nimetaski Celina Dubini 2014 päranduse saajaks, kuid eemaldas ta mingil põhjusel 2015 enne, kui tüdruku vanemad sellest teada said.

Epsteini rahalisest seisust teadliku isiku sõnul ulatus summa, mille Epstein tahtis Celina Dubinile jätta, 2019. aastal 50 miljoni dollarini.

Epstein tegi 10. augustil 2019 New Yorgi vanglas enesetapu, puues end üles. Pärast seda ilmnes, et Dubinid olid aastaid seotud Epsteiniga nii rahaliselt, sotsiaalselt kui heategevusprojektide kaudu.

New Yorgi vangla, mille ühest kongist leiti Jeffrey Epstein selle aasta 10. augustil surnuna.
New Yorgi vangla, mille ühest kongist leiti Jeffrey Epstein selle aasta 10. augustil surnuna. Foto: LUCAS JACKSON/Reuters/Scanpix

Epstein tegi 2009. aastal suure annetuse Eva Andresson Dubini rinnavähi vastu võitlemise organisatsioonile ja 2016 andis 10 000 dollarit Mount Sinai Icahni meditsiinikõrgkoolile, kus Celina Dubin arstiks õppis.

Kui USA kohus Epsteini 2008 alaealiste tüdrukute seksuaalses ärakasutamises süüdi mõistis ja talle vanglakaristuse määras, asusid Dubinid ta kaitsele, teatades, et Epstein suhtleb nende tütre Celinaga ja nad ei pane seda pahaks. 

USA politsei vahistas Epsteini tänavu 6. juulil ja pärast seda eemaldusid Dubinid temast. Dubinite perekonna esindaja Davidson Goldin sõnas, et see pere ei puutunud alates 2007. aastast Epsteiniga enam eriti kokku. Nad osalesid avalikel sündmustel, kuhu olid kutsutud nii nemad, Epstein ja veel palju teisi, kuid nad ei suhelnud seal Epsteiniga. 

«Kui Dubinid said teada, et Epstein on seksuaalselt kasutanud ära ja vägistanud kümneid alaealisi tüdrukuid, lõikasid nad suhte kohe läbi,» lisas esindaja.

Epstein lõi rahalise seksiorjade fondi 2004 ja raha liikus läbi Saksa Deutche Banki. Fondis on 50 miljonit dollarit, mis väidetavalt moodustab Epsteini varast vaid 10 protsenti.

Deutche Bank lõpetas Epsteiniga koostöö 2018 ja siis kandis Epstein fondiraha Puerto Rico First Banki.

Deutsche Bank tegi nüüd avalduse: «Deutsche Bank jälgib tähelepanelikult Jeffrey Epsteiniga seotut ja teeb ametivõimudega koostööd».

Pärast Epsteini surma tehtud uurimine näitas, et pedofiil Epsteinil oli mitmesuguseid fonde, et maksta erinevatele naistele raha, kaasa arvatud neile, kes olid ta seksiimpeeriumi ohvrid ja talle tüdrukuid otsinud kaastöötajad. Üks neist oli Epsteini endine kallim Ghislaine Maxwell, kes sai samuti raha mitmest fondist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles