Helme küsitlemine paluti lõpetada, kuna riigikogusaalis olid lapsed (8)

Elu24
Copy
Indrek Saar ja Mart Helme tänasel riigikogu istungil.
Indrek Saar ja Mart Helme tänasel riigikogu istungil. Foto: Mihkel Maripuu

Täna kukkus riigikogus läbi siseminister Mart Helme umbusaldamine. Sotsiaaldemokraat Indrek Saar palus istungil siseministri küsitlemine lõpetada, et mitte riigikogu külastanud laste ees valitsuse mainet kahjustada.

Riigikogulane Indrek Saar tegi istungil protseduurilise ettepaneku Helmelt küsimuste küsimine lõpetada, et siseminister ei saaks vastustega rohkem kahju teha.

«Arvestades, et siin saalis viibib lisaks karastunud poliithuntidele ja ajakirjanikele ka hulk noori inimesi ja Mart Helme tõepoolest ei saa aru, kuhu ta valitsuse liikmena on sattunud, kahjustades iga oma järgmise vastusega Eesti valitsuse ja riigi mainet ning mitte aktsepteerides elementaarseid viisakusreegleid, on mul ettepanek lõpetada küsimuste küsimine,» ütles Saar.

Istungit juhatanud Helir-Valdor Seeder jätkas vastavalt kodukorra seadusele küsimuste ja vastuste vooru, kuid avaldas lootust, et küsitakse kultuurseid ja mitte hinnangulisi küsimusi. «Ma loodan, et minister suudab vastata heatahtlikult ja sisuliselt kõigile kultuursetele küsimustele,» ütles Seeder.

Sellele vaatamata läksid riigikogulased Saare ettepanekuga kaasa ega esitanud Helmele rohkem küsimusi.

Sotsiaaldemokraat Raimond Kaljulaid jagas Twitteris fotot saali rõdul olnud lastest ning kirjutas, et küsitlemine jäeti pooleli, kuna Helme vastused olid «nii räiged».

Helme väitis küsimustele vastates, et pole naisi ega soomlasi kunagi alavääristanud, samuti kiitles, et on kühveldanud rohkem sõnnikut kui enamik riigikogulasi. Helme süüdistas skandaali ülespuhumises ajakirjandust ega pidanud oma sõnavõttu riigi julgeolekut kahjustavaks.

Vaata kõnealust momenti istungilt algusega 1:14:45.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles