TIPPKOKA PANKROT ⟩ Veel üks Jamie Oliveri restoran sulges ukse

Inna-Katrin Hein
Copy
Jamie Oliver koos kokkadega Fifteen Cornwall restorani juures 2018. aasta mais
Jamie Oliver koos kokkadega Fifteen Cornwall restorani juures 2018. aasta mais Foto: Barry Batchelor/PA Wire/PA Images/Scanpix

Tuntud briti telekoka Jamie Oliveri üle 20 restorani on sel aastal pidanud uksed sulgema. Nüüd lisandus veel üks, Cornwallis Newquays Watergate Bays asuv söögikoht läks samuti pankrotti.    

Restoran kuulub heategevusorganisatsioonile Cornwall Food Foundation, olles samas osa Oliveri Fifteeni restoraniketist, teatab bbc.com.

Fifteen Cornwall restoran on olnud juba mõnda aega majandusraskustes, mille tõttu langetati möödunud nädalal otsus tegevus lõpetada.

2006. aastal avatud restoranis töötas 100 inimest, kes kaotavad nüüd töö.

Jamie Oliver Fifteen Cornwall restorani juures 2018. aasta mais.
Jamie Oliver Fifteen Cornwall restorani juures 2018. aasta mais. Foto: Barry Batchelor/PA Wire/PA Images/Scanpix

Heategevusorganisatsiooni juhitud restoran oli eriline selle poolest, et seal koolitati kokkadeks ja teenindajateks pooliku haridusega, töötuid ja kodutuid noori.

44-aastase Jamie Oliveri majandusraskused algasid selle aasta mais, kui suur osa ta restoraniimpeeriumist pankrotistus. 23 Oliveri restorani lõpetas tegevuse ja üle 1000 inimese jäi tööta.

Fifteen Cornwalli restorani sulgemine ei ole seotud varasema restoranide sulgemisega.

Jamie Oliver koos kokkadega Fifteen Cornwalli restorani juures 2018. aasta mais.
Jamie Oliver koos kokkadega Fifteen Cornwalli restorani juures 2018. aasta mais. Foto: Barry Batchelor/PA Wire/PA Images/Scanpix

Jamie Oliveri sõnul tuli Fifteen Cornwalli sulgemine nagu välk selgest taevast ja see teeb haiget. «Ma tõesti ei oodanud seda. Iga restorani sulgemine on valus ja jätab jälje. Samas tahan tänada töötajaid, kliente, kaupmehi ja koostööpartnereid, kellega mul oli au ligi 14 aasta jooksul kokku puutuda,» teatas tuntud kokk oma sõnumis.

27. mail 1975 sündinud tuntud kokk James Trevor Oliver on pärit Essexist Claveringist. Ta sai oma esimese kokakoolituse vanemate restorani The Cricketers köögist. Edasi kulges ta kokatee Londonis Antonio Carluccio Neal Streeti restoranis.

Ta kuulsus kasvas kokasaadete abil ja hiljem avas ta mitu restoraniketti. Ta on andnud välja kokaraamatuid ja tal on omanimeline köögitarvikute sari, mis on seni väga populaarne.  

2000. aasta juulis abiellus ta Juliette Nortoniga. Neil on viis last: 2002 sündinud Poppy Honey Rose, 2003 sündinud Daisy Boo Pamela, 2009 sündinud Petal Blossom Rainbow, 2010 sündinud Buddy Bear Maurice ja 2016 sündinud River Rocket Blue Dallas.

Jamie Oliveril on tugev düsleksia ja oma esimese raamatu luges ta läbi 2013, olles 38-aastane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles