ÕUDUSTE ÖÖ VIRUS ⟩ Soomlaste hotellituppa tungisid korduvalt võõrad

Elu24
Copy
Pildil on Viru hotell.
Pildil on Viru hotell. Foto: Toomas Huik

Viru hotelli saabunud soomlased ei osanud oodata, et neil tuleb ühe öö jooksul vastamisi seista varga ning mälukaotuses sissetungijaga, kirjutab Sami Lotila kaasmaalaste kohemusest Iltalehtis.

oomlased eesotsas 56-aastase Olli Inkineniga saabusid Eestisse seenioride hokivõistlusele. Põhjanaabritele loogilise valikuna jäädi ööbima Viru hotelli.

Reedel saabunud soomlased pidid võistlusi alustama laupäeval ning otsustasid õhtu vabaks võtta. Nimelt plaaniti minna Cafe Amigosse.

Kui Inkinen koos toakaaslasega aga hotellituppa klubisse minekuks valmistuma läks, tabas neid suur üllatus. Juba kella 23-ks õhtul oli nende öömaja jõudnud hõivata täiesti võõras mees.

Sissetungija oli pealtnäha teadvusetu. «Meile hakkas koitma, et tegemist võib on soomlasega,» meenutas Inkinen. Tema sõnul nad meest aga ei tundnud.

Mängu tulevad eestlased

Toa omanikud märkasid ka, et nende asjades oli soritud, kottide lukud olid lahti ning krediitkaardid kadunud. Selgus, et segaduses ja mäluaugu all kannatavat soomlast olid eskortinud kaks eestlast.

Helistati ka politseisse, kes saabus alles hommikul. «Muidugi tahtsime teada, miks võõras meie tuppa sai ja kaardid kadunud on,» selgitas Inkinen.

Hotelli selgituse järgi võisid eestlased segaduse läbi sama toa võtme juba varem sel päeval saada. Miks aga peaks kaks eestlast tahtma jagada tuba teadvusetu võõra soomlasega, Inkinen ei mõistnud.

Tuba nagu läbikäiguhoov

Absurdse olukorra selgitamine jäeti hommikuks ning mehed läksid ära magama. See plaan aga kuigi edukas ei olnud.

Kell ei olnud veel isegi 7 hommikul, kui Inkinen äratati. Toas oli taas võõras inimene. Aktsendi ja välimuse järgi oli sel korral tegemist eestlasega, kinnitab Inkinen.

Küsimise peale hakkas võõras seletama, et leidis kuskilt ukse tagant krediitkaardid ning üritas neid tagastada. Soomlane oli ka veendunud, et eestlane sai nende lukustatud tuppa sisse oma võtmega.

Võõras kadus kiirelt. Tagastatud krediitkaarti kontrollides selgus, et sealt on maagiliselt lahkunud 300 eurot

Politsei tuli alles hommikul

Alles hommikul asja kontrollima vaevunud politsei võttis meestelt üle kahe tunni ütlusi. Inkineni sõnul ei olnud neil alkoholiga mingit tegemist ning ka hommikul tuppa hiilinud mehe nägu mäletas ta detailselt.

Kuigi hotell maksis soomlastele kinni nende kaotatud 300 eurot, on Inkinen veendunud, et turistide turvalisuse tagamisel ei tohiks tekkida selliseid puudujääke.

Eesti politsei esindaja Kristjan Luku hinnangul on nendega Viru hotellist tõesti ühendust võetud ning nad uurivad 300 ja 30 euro vargust kahelt ohvrilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles