VIDEO ⟩ Lesbipaariga jõulureklaami mahavõtmine põhjustas USAs suure tüli

Elu24
Copy
Klipp Zola jõuluaegsest rekaamist.
Klipp Zola jõuluaegsest rekaamist. Foto: AP/Scanpix

Kas on sobiv jõuluaegsetes pulmareklaamides näidata geipaare? USA avalikkuses on tõusnud selles küsimuses suur tüli.

Hallmarki telekanal otsus võtta levist maha pulmakorraldusfirma Zola geipaare näitavad reklaamid on toonud kiidusõnu ja ka palju kriitikat. Telekanal tegi otsuse pärast konservatiivse ühingu Üks Miljon Ema kaebust, kirjutab NYTimes.

Emade ühing esitas Hallmarkile petitsiooni «ümber vaadata otsus näidata samasooliste paaride osalusega reklaame». Nõudmine sai üle 25 000 allkirja. Kanali enda põhjendusel eemaldatigi need, kuna firma poliitika keelab neil näidata «vastuolulise sisuga reklaame».

Põhjendamata otsus

Zola pulmakorraldusfirma jõuluaegsete reklaamide sari koosnes kuuest klipist. Neist neljas olid geipaarid, mis ka Hallmarki poolt eemaldati. Protestiks kutsus Zola tagasi ka kaks levisse jäänud klippi.

Zola turundusjuhi Mike Chi arvates ei olnud põhjuseks suudlus, sest samasisulisi heteropaaridega reklaame ei eemaldatud. Hallmark ei ole otsust selles osas põhjendanud.

Pahameel avalikkuses

Ellen Degeneres suunas küsimuse Hallmarkile: «Kas ei ole juba peaaegu aasta 2020? Mida te mõtlesite? Palun selgitage, me oleme üks suur kõrv.»

Teles ühte esimest biseksuaalset rolli kehastanud Sandra Bernhard kirjutas Twitteris, et reklaamide tegelased tähistavad koos naiste laste ja sõpradega. «Perekond kaasab kõiki. Kas teile ei jõudnud mõte kohale?»

Hallmark levib 85 miljonisse USA kodusse. Kanalil on tekkinud suur konservatiivne jälgijaskond, sest kanal distantseerub ilmalikust päevapoliitikast ning keskendub n-ö peresõbralikule sisule.

Vaata reklaamklippi allpool!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles