KRIMINAALSED PEIDUKAD ⟩ Relv vagiinas ja meta tagumikus: narkoärikad kasutavad uskumatuid kohti, kuhu «kallist kraami» peita (2)

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Kokaiin
Kokaiin Foto: cocaine-addiction.info

Pea iga päev tuleb kuskilt maailmast uudis selle kohta, et taas on mõni narkoärikas kinni peetud. Sealjuures ei saa smugeldajatele uimastite peitmise osas fantaasiavaesust süüks panna. Elu24 otsis välja mõned uudised, mis näitavad, kui nutikad kriminaalid on.

«Ananassilaadung»

2016. aasta augustis teatas Hispaania politsei, et konfiskeerisid Madridi suurimalt puu- ja köögivilja hulgimüügiturult 67 kilogrammi kokaiini, mis oli peidetud kümnetesse õõnestatud ananassidesse, vahendas The Local.

Uimastitega täidetud puuviljad leiti Mercamadridi turule saabunud ananasside saadetise hulgast, mis saabusid Portugalis asuvasse Setubali sadamasse Costa Ricalt tulnud laevaga.

Igast ananassist leiti 800–1000 grammi kokaiini.

Politsei arreteeris operatsiooni käigus seitse inimest - kolm Madridis ja neli Barcelonas.

ˇ

Hispaania politsei on viimastel aastatel leidnud kokaiini näiteks ka ratastoolipadjast, mehe murtud jalga katvast kipsist ja 42-osalisest söögitarvete komplektist. 

Vedel kokaiin rinnaimplantaadis

2012. aasta detsembris jäi 22-aastane Hondurasest pärit Paula Colombias politseile vahele, kui proovis 1,5 kilogrammi vedelat kokaiini Hispaaniasse smugeldada.

Colombia pealinna Bogota lennujaamas ametivõimudele oma kahtlase käitumisega silma jäänud naisele tehtud kontrollis selgus, et talle oli hiljuti tehtud rinnaoperatsioon. Naine tunnistas politseile, et tal paluti hiljuti oma rindadesse paigaldatud implantaatides smugeldada Hispaaniasse vedelat kokaiini. 

Colombias toodetakse igal aastal umbes 300 tonni kokaiini. Tegelikult ei ole ka rinnaimplantaatides vedela kokaiini vedamine kuigi haruldane. Internetist leiab kümneid viiteid sarnastele kuritegudele.

22 miljoni dollari väärtuses kokaiini luksusjahi pardal

2016. aastal pidas Austraalia politsei kinni kaks luksusjahil paar kuud lõbutsenud ja luksusliku reisi jooksul mitmeid erinevaid riike külastanud naist, kelle kohvritest leiti 20 miljoni dollari väärtuses kokaiini. 

82-aastase naise autosse peidetud kokaiin

2012. aastal leidis üks Idaho mehaanik 82-aastasele naisele kuulunud autost 40 000 dollari väärtuses kokaiini. Pool kilo kokaiini oli peidetud naisele kuuluva auto radiaatori juurde, vahendas Huffpost

Siiski ei arvanud politseiuurijad, et narkootikumi peitis sinna auto omanikust vanadaam, kes oli autoga juba 11 aastat ringi sõitnud.

Pigem arvati, et kokaiini pani autosse tundmatu isik teadmata ajal enne seda, kui auto edasi müüdi. Enne seda, kui naine 11 aastat varem auto ostis, kuulus see ühele autorendifirmale. 

Narkotampoonid või terrorirünnak

«Pakend nägi välja selline, et seda ei olnud rikutud, seal oli valge pulbriga täidetud tsellofaan,» rääkis 39-aastane tampoonid ostnud naine. 

Kirjelduse järgi oli valge pulbriline aine kokku rullitud ja tsellofaaniga ümbritsetud ning siis papist aplikaatorisse pandud, vahendas Huffpost

«See oli nii tihedalt pakitud, et mul kulus pakendi avamiseks viis minutit,» rääkis paki ostnud Davidson.

Briti kaubamärgi Boots Boot tampoonide karp pidi sisaldama 16 tampooni, kuid selle asemel oli seal hoopis kokaiin. 

Naine märkas üsna pea pärast ostu sooritamist, et pakend oli pisut naljaka kujuga. Kui naine leidis kahtlase tampooni läks ta endast välja ja arvas esiti, et tegemist on terrorirünnakuga.

«Helistasin kõigepealt õele ja rääkisin talle, et helistan järgmisel päeval tootjale. Tema käskis mul hoopis politseisse helistada,» kirjeldas Davidson sündmusi. 

Võimud kontrollisid seda ainet ja kinnitasid, et see oli kokaiin. 

«Ma ei saanud tõesti aru, mis toimus,» rääkis naine New York Postile. «Ma mõtlesin lihtsalt, et see on hullumeelne. Ma ei suutnud uskuda, et see juhtus,» rääkis leiust šokeeritud kahe lapse ema Davidson.

Narkootikumidega pakendatud naiste hügieenitooteid müünud kaupluse juhataja eemaldas allesjäänud Bootsi tampoonid ja Salt Lake City politsei üritas tampoone kõigist poodidest tagasi kutsudes teha kindlaks, kui paljudesse pakkidesse oli narkootikume peidetud.

Relv vagiinas ja meta tagumikus

28-aastane Christie Dawn Harris arreteeriti 2013 aastal narkootikumide ja relva omamise eest, vahendas The Smoking Gun.

See, et kurjategijatel on relvad ja narkootikum, ei ole kuidagi imekspandav, pigem oli üllatav see, kus naine neid hoidis ja kuidas vahele jäi.

Harris jäi nimelt koos tuttava naisega ühe suletud restorani parkimisplatsil autos istudes politsei narkokoera huviorbiiti. 

Kui politsei Toyota Yarise, milles naised istusid, läbi otsis, leidsid nad sealt muuhulgas metamfetamiini ja 25 kaliibrilise poolautomaatse püstoli.  

Ajal, kui naisi vanglasse toimetati palus Harris korduvalt võimalust külastada wc-d. 

Ada politseijaoskonna esindaja sõnul paluti naisel kontrolliks enne wc-sse minekut oma aluspesu langetada. Harris keeldus sellest väites, et tal on menstruatsioon.

Sellest hoolimata tuli Harrisel oma pesu ette näidata. 

«Teda vaadeldes märkasin, et tema tupe piirkonnast paistis välja puidust ja metallist ese,» rääkis naist üle vaadanud politseinik Kathy Unbewust.

Unbewust tõmbas eseme Harrise tupest välja ja avastas, et tegemist oli laetud revolvriga.

Lisaks leidis politseiametnik naise pärakust kaks kotti, mis sisaldasid suures koguses metamfetamiini. 

Nende tegude eest mõisteti Harris 25 aastaks vangi. 

89 pakikest ümber peenise

USA Dellaware'i maakonna politseikapral Christopher Eiserman oli oma 14 aastase tööstaaži jooksul näinud palju, kuid üks mees suutis teda siiski veel üllatada.

Selleks oli narkodiiler, kelle jalgevahelt punnitas välja 89 kottikest narkootikumidega.

23-aastane Ray Woods sattus 2012. aasta aprillis politsei huviorbiiti, kui tal rutiinse kontrolli käigus Philadelphia Eastwicki rajoonis katkise tagumise tule pärast auto peatada paluti.

Politsei leidis aga lisaks katkisele tulele mehe autost ka marihuaanat.

Kui ametnik asus Woodsi enne politseiautosse panekut läbi otsima, jäi talle silma mehe pükstes välja punnitav suur kühm.

Politsei avalduses seisab, et Woods eitas narkootikumide salakaubavedu ja eitas, et ta püksis võiks midagi illegaalset leiduda.  

Jaoskonnas avastati aga, et Woods oli ümber oma peenise sidunud 89 väikest kotti, mis kõik sisaldasid heroiini ja kokaiini.  

«Proovisin tema peenise ümber olevaid kotikesi eemaldada, kuid ma ei tea, kas see juhtus tal närvidest või millest, aga ta hakkas lihtsalt urineerima ja lasi kõik kohad täis,» kirjeldas Eiserman sündmusi. 

Eiserman ei osanud narkodiileri leidlikuse või siis selle puudumise üle muud teha, kui lihtsalt naerda. 

«Ma olen näinud seda (narkootikume - toim.) neil püksis, tagumikus, kuid ma pole kunagi näinud, et see oleks nende peenise külge seotud,» ütles Eiserman. 

«Ma ei suutnud seda uskuda. Arvan, et ta mõtles, et politseinikud ei kavatse seda piirkonda kontrollida.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles