KOHALIK LEGEND ⟩ Uganda mehe puuks on nii «võimas», et see tapab isegi moskiitod

Elu24
Copy
Uganda pealinna Kampala elanikud. Pilt on illustreeriv.
Uganda pealinna Kampala elanikud. Pilt on illustreeriv. Foto: Kuvatõmmis Youtube'i videost

Ugandas elab mees nimega Joe Rwamirama (48), kelle puuks on väidetavalt nii «võimas», et see tapab isegi moskiitod. Hetkel unistab mees oma puuksu turundamisest kui putukatõrjevahendina, vahendab The Sun.

Rwamirama on kummaline mees, kes hoiab oma külast eemale malaariat kandvad moskiitod. (Malaaria on nakkushaigusi, mis levib troopilise ja subtroopilise kliimaga maades.)

Väidetavalt on Rwamirama puuks omapärase võimega ja nii «võimas», et see niidab üheksa kilomeetri raadiuses maha kõik putukad, sealhulgas moskiitod. Kui legend mehe kõhutuulest ja selle «võimsusest» vastab tõele, siis on tema puuks võimsam kui tuumapomm.

Uganda pealinnas, Kampalas pole Rwamirama sõnul keegi malaariasse haigestunud just tänu tema peeretamisele.

«Teda teatakse üle linna kui meest, kelle puuks tapab moskiitod,» kirjeldas Rwamiramat kohalik juuksur. «Kui Joe on läheduses, siis moskiitod kaovad.»

Juuksur lisas, et Rwamiramat peeretab inimeste keskel vaid siis, kui läheduses on ka moskiitod. «Tema puuksud aitavad malaariast vabaneda,» sõnas juuksur. 

Moskiito. Pilt on illustratiivne. 
Moskiito. Pilt on illustratiivne. Foto: University of Glasgow/PA Wire/PA Images/Scanpix

Kohalik kokk tunneb Rwamiramat juba lapsest saati ja võttis täiskasvanuna mehe enda juurde elama malaaria hooajal. Koka sõnul ei haigestunud mitte keegi nende maja läheduses malaariasse. 

«Kuulsin Joe'i andest ja võtsin ta enda juurde, et ta hävitaks kõik moskiitod meie kodus,» rääkis kokk ja lisas, et kui Rwamirama peeretas siis moskiitod surid nagu kärbsed.

Rwamirama enda sõnul sööb ta täiesti tavalist toitu nagu kõik teised, aga kõik putukad hoiavad temast eemale. 

«Ma lõhnan nagu tavaline mees, pesen ennast iga päev ja minu puuks on samasugune nagu kõigil teistel, kuid see on ohtlik väikestele putukatele ja eriti moskiitodele,» kirjeldas mees, kes unistab sellest, et ta saaks müüa oma puuksu putukatõrjevahendina. 

Lugu Uganda mehe omapärasest ja tapvast peerust ilmus meediasse üleeile, kuid mehe «võimet» ja kuuldut, et kaks tuvastamata putukatõrjevahendi firmad on temast huvitatud, ei ole praeguseks kinnitatud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles