Noarünnak Mustamäe ostukeskuses: purjus mehe oimetuks löönud kaitseväelane päästis kassapidaja elu (31)

Kertu Jukkum
, Meelelahutusportaalide juht
Copy
Endine kaitseväelane murdis maha ostukeskuses teenindajat rünnanud mehe.
Endine kaitseväelane murdis maha ostukeskuses teenindajat rünnanud mehe. Foto: Erakogu

Tallinnas Mustamäe kaubanduskeskuses võttis reedeõhtune poodlemine dramaatilise pöörde, kui purjus mees ründas noaga teenindajat ja paanikas rahva seast välja ilmunud endine kaitseväelane ründaja oimetuks lõi.

Kohalesaabunud politseipatrull selgitas välja, et toidupoe kassapidaja keeldus vastavalt eeskirjadele alkoholi müümast 61-aastasele meesterahvale, kuna viimane oli alkoholijoobes. Meesterahvas vihastas ning võttis seejärel taskust noa ja ründas kassapidajat. Appi ruttas endine kaitseväelane Erki Poomann, kelle sõnul sõitsid nad elukaaslasega eskalaatoriga alla, kui kuulsid hirmsat kisa ja nägid rahvast laiali jooksmas. 

«Tõmbasin kindad kätte ja tormasin sündmuspaika. Tundus, et ründajale oli gaasi näkku lastud. Sain noa temalt kätte ja viskasin selle eemale,» kirjeldab ta asjade käiku Elu24le. 

«Olin sunnitud agressiivsel mehel kõrist haarama ja uimaseks lööma. Elukaaslane hõikas samal ajal turvameestele, kes eemal seisid, et toogu käerauad,» selgitas Poomann. Seejärel keeras ta ründaja kõhuli ja väänas käed selja taha. «Ma tapan su ära,» lubas vene keelt rääkiv ründaja. 

Politsei pidas ründaja kinni. Kassapidaja sai kergemaid vigastusi kätele. 

Juhtunu täpsemate asjaolude väljaselgitamiseks alustas Põhja prefektuur kriminaalmenetluse karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb avaliku korra rasket rikkumist. Mees on kahtlustatavana kinni peetud. Kriminaalasja kohtueelset menetlust juhib Põhja ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid (31)
Copy
Tagasi üles