Koerafilm ⟩ Willem Dafoe suundub Disney+ draamas «Togo» riukaliku huskyga Alaska stiihiasse

Spekter
Copy
«Togo»
«Togo» Foto: Disney

Võidukäiku tegeva värske Disney + voogedastusteenuse keskkonda tuleb tänavu jõuludeks suurejooneline draamafilm «Togo», peaosas Willem Dafoega.

Kuigi 20th Century Fox (mille omanik samuti Disney) tuli alles läinud nädalal välja treileriga Harrison Fordi koerafilmile «Ürge kutse», siis paistab, et mehe ja koera sõpruse lugudele arvatakse Miki-Hiire majas 2020. aasta eel olevat nõudlust rohkem kui küll. 

Kui Fordi filmis debüteerib üleni arvutigraafikaga tehtud koer, siis Dafoe filmis näeme täitsa ehtsaid koeri ning samuti on lugu ehtne, Fordi puhul aga klassikaline kirjandus – ehkki samuti tegelikkusest inspireeritud.

«Togo» tegevus toimub 1925. aastal Alaskal, kus Norra koerakasvataja nimega Leonhard Seppala (Dafoe) ning tema Siberi husky Togo seisavad võimsal koerarakendite võidusõidul silmitsi stiihiaga, mis panevad proovile nende vapruse ja usalduse. Kuigi kutsikana oli Togo tõeline võllaroog, kelle karjäärile kelgukoerana polnud kellelgi eriliselt kõrgeid ootusi, siis kõigi ootuste vastaselt sai koerast üks parimaid rakendite juhtkoeri ja enimreisinud koeri ajaloos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles