See tavaline asi köögis saab jagu igast plekist

Kodu.postimees.ee
Copy
Koristamine
Koristamine Foto: Shutterstock

Sool on koristamisel imeliseks abivahendiks neile, kes soovivad oma kodus kasutada võimalikult vähe kemikaale.

Niikaua, kui sinu kodus on olemas jämedateraline sool, sidrun, sooda ja äädikas, peaksid kõik plekid hirmust värisema. 

Siin on viis head ideed, kuidas soola koristamisel kasutada.

Potid ja pannid

Potipõhja kõrbenud toidust lahtisaamiseks ilma metalli kahjustamata on sool suurepäraseks vahendiks. Kalla sooja potti peotäis soola ja näpuotsatäis vett. Hõõru nuustikuga korralikult, kuni kõrbenud toit poti põhjast lahti tuleb. 

Kohvi ja tee plekid

Nende tülikate plekkide eemaldamiseks puista niiskele nuustikule natukene soola ja hõõru määrdunud kohta, kuni plekk maha tuleb. See trikk toimib ka riietelt pleki eemaldamisel. 

Värskenda puitlõikelaudu

Väsinud välimusega lõikelaule uue väljanägemise andmiseks kalla lõikelauale ohtralt soola ja pigista juurde sidrunimahla. Soola ja sidrunimahla segu söövitab vaikselt lõikelaual olevad plekid ära. Peale poolt tundi tundub lõikelaud nagu uus.

Kasuta soola nõudepesumasinas

Selle asemel, et osta hingehinna eest nõudepesumasinasoola, võib vabalt kasutada ka tavalist söögisoola. Enne kasutamist veendu, et tegemist oleks lisanditeta, puhta soolaga.

Eemalda veeplekid

Sool sobib ideaalselt veeplekkide eemaldamiseks puidult. Selleks sega soolaga natuke sidrunimahla või äädikat, nii et sellest moodustuks pasta. Hõõru pastat plekile ja jäta see mõneks minutiks seisma. Pärast kannatlikku ootamist võid pasta maha pühkida ja plekk on nagu võluväel kadunud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles