Donald Trump seksuaalkuritegudes süüdistatavast prints Andrew’st: ma ei tunne teda

Inna-Katrin Hein
Copy
USA president Donald Trump  3. detsembril 2019 Londonis NATO tippkohtumisel
USA president Donald Trump 3. detsembril 2019 Londonis NATO tippkohtumisel Foto: Sean Kilpatrick/AP/Scanpix

Ameerika Ühendriikide president Donald Trump kommenteeris NATO tippkohtumise pressikonverentsil Londonis Briti prints Andrew' süüdistamist seksuaalkuritegudes, samas lisades, et ta ei ole printsiga kokku puutunud ja ta ei tunne teda.

Nii Briti kui USA väljaannetes on viimase 20 aasta jooksul ilmunud kümneid fotosid, millel on Trumpi ja prints Andrew’d koos näha ning seega Trump valetab, teatab iltalehti.fi. 

Viimati olid USA president ja Briti prints koos selle aasta juunis ning neid jäädvustati. Trump oli siis kuninganna Elizabeth II külaliseks ning osal sündmustel oli kohal ka prints Andrew. 

«Ma ei tunne teda, kuid seksuaalkuritegude süüdistus on karm asi. See on tõesti karm, kuid ma ei tunne teda,» teatas Trump.

Lisaks Donald Trumpile kohtus selle aasta juunis ka ta tütar Ivanka Trump Londonis prints Andrew’ga.

Ivanka Trump ja prints Andrew 3. juunil 2019 Londonis Buckinghami palees
Ivanka Trump ja prints Andrew 3. juunil 2019 Londonis Buckinghami palees Foto: POOL New/REUTERS/Scanpix

Nii Donald Trump kui prints Andrew kuulusid ameeriklasest seksuaalkurjategija Jefferey Epsteini sõpruskonda. Varem alaealiste tüdrukute seksuaalse ärakasutamise ja vägistamise eest karistada saanud Epstein arreteeriti selle aasta juuli alguses ja ta pandi New Yorgi Metropolitan Correctional Centeri vanglasse, kus ta leiti 10. augustil surnuna.

Kohtuarsti teatel tegi ta enesetapu, kuid on neid, kelle arvates Epstein tapeti, et ta ei räägiks kohtus midagi nende tuntud meeste kohta, kes samuti alaealisi tüdrukuid ära kasutasid.

Sellest hoolimata on veel nii mõndagi päevavalgele tulnud ja on naisi, eelkõige ameeriklanna Virginia Giuffre, kes süüdistab prints Andrew’d enda ärakasutamises.

Kaader BBC intervjuust, kus Virginia Giuffre räägib prints Andrew'st.
Kaader BBC intervjuust, kus Virginia Giuffre räägib prints Andrew'st. Foto: /AP/Scanpix

Giuffre andis BBC-le intervjuu, milles ta teatas, et oli 17-aastane, kui sattus Epsteini «seksiklubisse» ning teda sunniti mitmel korral prints Andrew’ga seksima.

Prints Andrew andis varem intervjuu, milles üritas oma mainet puhastada, kuid tulemus oli vastupidine, ta vajus sügavamale «sohu».

Prints Andrew septembris 2019
Prints Andrew septembris 2019 Foto: Olivier Matthys/AP/Scanpix

Kuninganna Elizabeth II andis prints Andrew’le käsu avalikust elust tagasi tõmbuda ja loobuda kuningliku pere esindamisest. Samuti jäi ta ilma riiklikust rahalisest toetusest.

Donald Trump rääkis NATO tippkohtumise pressikonverentsil ka Põhja-Koreast.

Üks ajakirjanik küsist ta käest, kas ta peab Põhja-Koread ohuks, kuna see riik ähvardab pidevalt tuumarelvadega.

«Maailmas on seni rahu. Mul on Kim Jong-uniga väga head suhted, arvatavalt paremad suhted kui teiste riikide juhtidel. Kui oleksime kuulanud president Barack Obama nõuandeid, siis oleks praegu käimas kolmas maailmasõda,» teatas USA president.

USA presidendi Donald Trumpi ja Põhja-Korea liidri Kim Jong-uni kohtumine kahe Korea vahel asuvas demilitariseeritud tsoonis Panmunjomis 30. juunil 2019
USA presidendi Donald Trumpi ja Põhja-Korea liidri Kim Jong-uni kohtumine kahe Korea vahel asuvas demilitariseeritud tsoonis Panmunjomis 30. juunil 2019 Foto: KEVIN LAMARQUE/REUTERS

NATO tippkohtumine lõppeb 4. detsembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles