Legendaane Slayer paneb pillid kotti: ees on veel kaks viimast leekidemöllus kontserti

Elu24
Copy

Põhjapoolkera hall november tähistab ajastu lõppu. Selle kuuga tõmbab thrash metali ükse suurim nimi, Slayer, hüvastijätutuurile joone alla.

Enneolematu tulemöll ning järeleandmatu jõulisus ja täpsus. Nii iseloomustatakse Slayeri kõige viimaseid kontserte.

Viimasel Las Vegase esinemisel mattus lava varase perioodi hittloo «Born On Fire» ajal täielikult leekidesse. Oodata on veel viimaseid võimsaid kontserte 29. ja 30. novembril Los Angeleses. Mõlemad müüdi välja tühiste tundidega.

2018. aastal alanud suurejooneline hüvastijätutuur lõpetatakse USA-s koos Ministry, Primuse ja Panterast tuntud Phil Anselmo bändi The Illegalsiga.

Slayer läheb lõplikult laiali ajal, kui mitmed teised legendid, nende seas Rage Against The Machine ja My Chemical Romance, lubavad mõneks tuuriks taasühineda. Põhjus on aga puhtalt inimlik. Nimelt soovib bändi ninamees Tom Araya veeta rohkem aega perega.

"Tuurile minek läheb iga korraga järjest raskemaks ja raskemaks," kirjeldas Araya. Mehe sõnul ei saanud ta varem lastega palju koos olla ning soovib seda nüüd hiljem tasa teha.

Endise trummari Dave Lombardo varasemast intervjuust selgus, et Araya on tahtnud bändist lahkuda juba aastate eest. Kunagine kaelavigastus ei lubanud tal omaenda muusikale korralikult kaasa elada.

Ligi 40 vihast aastat

Pretsedenditu agressioon on Slayeriga kaasas käinud läbi kogu karjääri. Populaarsus ei tulnud kunagi mehmema muusika või mainstreami mineku arvelt.

Bänd on kangelt rühkinud alates 1981. aastast. Slayer mängis end koos Metallica, Megadethi ja Anthraxiga legendaarsesse The Big Four'i.

Slayeri tõeline hitt on aga kahtlemata 1986. aasta «Raining Blood». See lugu on nad tõstnud pjedestaalile koos teiste raskemuusika suurimate nimedega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles