Fotod: ISIS-e pealiku rajalt maha võtnud koer Conan käis Trumpil Valges Majas külas

Elu24
Copy

Süürias ISIS-e liidri Abu Bakr Al-Baghdadi peidupaiga ründamisel esirinnas osalenud K-9 üksuse koer Conan sai presidendipalees kiituste ja tohutu meediatähelepanu osaliseks.

Conan pälvis USA presidendilt Donald Trumpilt koguni medali ja autahvli, vahendab CNN. Kuigi riigipea väidetavalt koertega eriti läbi ei saa, jätkus tal neljajalgse kangelase jaoks vaid häid sõnu. «Nii terane, nii tark,» kiitis Trump koera temaga esmaspäeval meedia ette ilmudes.

«Väga eriline koer,» ülistas president Belgia malinois' lambakoera tõugu Conanit. «Selliseid on väga raske leida. Nad on ülimad võitlejad, ülimad kõiges.» Trump nimetas koera «kangeks tegelaseks».

Conan ajas väidetavalt oma hoonest operatsiooni ajal põgenenud terroripealikku taga, kui see salajasse käigusüsteemi põgenes ja end õhku lasi. Conan sai operatsiooni käigus elektrilöögi voolu all juhtmetest, kuid paranes kiiresti, vahendas Buzzfeed.

Trumpi väitel oli koer jõudnud vahepeal uutel militaaroperatsioonidel osaleda ning jõudis alles äsja Lähis-Idast USA-sse. Koju olid saabunud ka tema tiimikaaslastest eriüksuslased, kes aga «ilmselgetel põhjustel» meedia ees esineda ei saanud.

Pentagoni sõnul on Conan teeninud K-9 üksuses juba neli aastat, kuid «pensioniiga» ei ole veel silmapiiril. Selle tõi põhjenduseks ka Trump, vastates eitavalt küsimusele, kas  koer võiks Valgesse Majja elama tulla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles