Galerii: pikalt pildilt kadunud kantridiiva Shania Twain on suurel laval tagasi! Vaata, milline ta näeb välja nüüd

Getter Trumsi
, tegevtoimetaja
Copy

Kanadast pärit kantridiiva Shania Twain (54) on enim tuntud hittlugude «That don't impress me much» ja «Man! I feel like a woman» poolest. Kuna need lood pärinevad 90ndate lõpust, tekib küsimus, millega tegeleb Twain praegu?

Kantrimuusika maailmas tuntud Twain andis 90ndatel välja kolm albumit. 1999. aasta «Come on over» müüs ainuüksi Kanadas 19 miljonit koopiat ning Twain põrutas edetabelite tippu.

Möödunud nädalavahetusel esines Twain Ameerika muusikaauhindade jagamisel, kuid lauljatari teekond tagasi lavale ei ole olnud kerge. Nimelt tabas pärast edetabelite vallutamist lauljatari karjääri raske tagasilöök, millest taastumine on Twainil võtnud aastaid.

Shani Twain 24. novembril (2019) Ameerika muusikaauhindade laval esinemas. 90ndate kantristaari teekond tagasi lavale on aga olnud pikk ja keeruline.
Shani Twain 24. novembril (2019) Ameerika muusikaauhindade laval esinemas. 90ndate kantristaari teekond tagasi lavale on aga olnud pikk ja keeruline. Foto: MARIO ANZUONI/REUTERS/Scanpix

Twain on tunnistanud, et muusika oli tema jaoks viis põgeneda «kõigest». «Vägivaldne kodu. Pinged. Nälg,» loetles Twain 2018. aasta intervjuus. «Olles näljane pole mudu teha, kui enda tähelepanu hajutada. Paljud lapsed mängisid nukkudega, mina mängisin sõnade ja helidega,» meenutas Twain lapsepõlve.

90ndate lõpus ülemaailmse tuntuse saavutanud Twain andis 2002. aastal välja oma neljanda albumi, kuid siis sai lauljatari karjäär valusa hoobi.

Nimelt põdes Twain 2003. aastal Lyme'i tõve ehk puukborrelioos, mille tulemusel sai tõsiselt kannatada lauljatari hääl. Oma käheda hääle ravimiseks on Twainile aastate jooksul tehtud mitmeid invasiivseid operatsioone. 

Shania Twain 2004. aastal. Lauljatari hääl on Lyme'i tõve pärast nõrk ning samal aastal paneb Twain teeb oma muusikakarjääris pausi. 
Shania Twain 2004. aastal. Lauljatari hääl on Lyme'i tõve pärast nõrk ning samal aastal paneb Twain teeb oma muusikakarjääris pausi. Foto: Petter Oftedal / SCANPIX/Code 20535

Haigusest tingitult tegi Twain aga 2004. aastal teadmata ajaks muusikakarjäärist pausi ning ei osanud toona isegi öelda, millal ja kas ta laulmise juurde naaseb.

«Ma arvasin, et ma ei laula enam kunagi,» tunnistas Twain 2018. aastal The Guardianile, kõigest kuus nädalat pärast järjekordset operatsiooni. Samas nentis Twain, et tal on vedanud: «Lyme'i tõbi võib olla palju laastavam. See võib mõjutada sinu aju.»

Muusikakarjääri juurde õnnestus Twainil naasta alles viisteist aastat hiljem ja 2017. aastal andis lauljatar välja oma viienda albumi «Now!», mille müüginumber Kanadas oli 106 000 CD-id. See oli tolle aasta CD-i müügirekord. 

2018. aastal tuuritas Twain oma värske albumiga mööda maailma. Tänu sellele sai Twain selle aastakümne parima nais kantrilaulja edetabelis teise koha. Teda edestab Taylor Swift.

Shania Twain 2013. aastal.
Shania Twain 2013. aastal. Foto: AdMedia/SIPA/Scanpix

Lisaks rasketele aegadele oma karjääris, oli 2008. aasta Twaini jaoks üpris keeruline ka eraelus. Nimelt tuli avalikuks, et Twaini abikaasa ning muusikaprodutsent Robert John Lange (paar abiellus 1993. aastal) oli kantristaari petnud. Lange'i armukeseks oli paari assistent ja Twaini lähedane sõbranna Marie-Anne Thiébaud, kes elas neist vähem kui kahe kilomeetri kaugusel.

Suhtedraama sellega ei piirdunud. Peagi tuli avalikuks, et Twaini uus kallim on Frédéric Thiébaud - ei keegi muu, kui Mari-Anne'i abikaasa. Pärast paaride lahutusi jäid Twain ning Thiébaud kokku ja abiellusid 2011. aastal.

Shania Twain ja  Frédéric Thiébaud abiellusid 2011. aasta jaanuaris Puerto Ricos.
Shania Twain ja  Frédéric Thiébaud abiellusid 2011. aasta jaanuaris Puerto Ricos. Foto: AP/Scanpix

Hetkel elab Twain Šveitsis koos oma abikaasaga. Lauljataril on esimesest abielust ka poeg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles