Sisustad kodu? Nende asjade ostmisel koonerdada ei tohi

Madis Kartau
Copy
Kodu
Kodu Foto: Shutterstock

Ära torma pea laiali esimesse ettejuhtuvasse sisustuskauplusesse sisse. Kogu veidikene aega ja raha ning suuna need õigetesse asjadesse.

Esimese kodu soetamine on hirmuäratav, kuid äärmiselt põnev ettevõtmine. Nüüd kui paberimajandusega on ühele poole saadud ja uue elamise võtmed kätte surutud, võib tekkida kiusatus kodu kiirelt ükskõik millega täita. Tegemist ei ole aga kõige targema lähenemisega. Ilmselt ostad sa kokku asju, mille peale raha kulutamist sa hiljem kahetsed. 

Siin on nimekiri asjadest, mille soetamisse peaks suhtuma täie tõsidusega, vahendab housebeautiful.com.

1. Vastupidav diivan

Ilmselt saab sellest olema kõige rohkem kasutust saav mööbliese sinu elamises. Selle tõttu tuleks eelistada kvaliteetsetest materjalidest valmistatud diivanit. Odavatest materjalidest diivanid ei ole kuigi vastupidavad ja vajavad iga paari aasta tagant väljavahetamist. Kokku võib see lõpuks tulla isegi kallim ettevõtmine, kui kohe korraliku sohva soetamine.

2. Korralik vaip

Vaibad muudavad iga toa hetkega kodusemaks. Vaiba valikul tuleks aga olla ettevaatlik. Valida tuleks orgaanilisest materjalist valmistatud vaip, kuna nad peavad hästi kulutusele vastu. Sünteetilised vaibad on küll odavamad ja poes käega katsudes pehmemad, kuid nad muutuvad väga kiiresti koledaks. Eriti ei meeldi sünteetilistele vaipadele, kui nende peale raskusi asetada. Kohvilaua jalg või lillepott jätavad oma raskusega vaipa kiiresti jälje maha.

3. Helisüsteem

Nüüd oled sa ametlikult täiskasvanud inimene. Pisikesest Bluetooth kõlarist muusika kuulamine ei ole enam kohane. Investeeri korralikku juhtmevabasse helisüsteemi.

4. Viie tärni väärilised linad

On aeg päevinäinud linadega hüvasti jätta. Parema une saamiseks soeta endale vähemalt kaks või kolm korralikku voodipesu komplekti. Eelista allergeenidevaba ja looduslikkudest materjalidest valmistatud pesu.

5. Suur lõikelaud

Nagu üks korralik täiskasvanud inimene, hakkad sa nüüd oma uues kodus korralikult süüa valmistama. Selle jaoks on vaja korralikku suurt puidust lõikelauda. Ilusat lõikelauda saab peale hakkimise kasutada ka serveerimisel. Ostu sooritamisel eelista liimpuidust valmistatud paksu lõikelauda. Võid kindel olla, et selline lõikelaud peab õigesti hoolitsemise korral vastu aastakümneid.

6. Vastupidavad köögitarvikud

Kümme eurot maksev pann kõlab küll hea pakkumisena, kuid seda see kahjuks ei ole. Odavad ja kehva kvaliteediga köögitarvikud lagunevad kiiremini kui sa arvata oskad. Köögi sisustamisel alusta põhilisest, milleks on korralik pott, pann ja nuga. Kui need kolm asja sul olemas on, võid hakata oma kollektsiooni vaikselt täiendama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles