Fotod ja video: Kakumäe koduaiast leiti veidralt käituv rebane

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy

Tallinnas tegutseva Loomade Kiirabi kliiniku veterinaarid püüavad välja selgitada, mis juhtus rebasega, kes täna hommikul Kakumäelt leiti. 

Rebase leidja teatas loomast Eesti Metsloomaühingule, kirjeldades, et reinuvader liigub vaevaliselt ja teeb ringe, nagu püüaks saba taga ajada. 

Ühingu kohale sõitnud vabatahtlik Merilin Laud sõnas, et rebasepoja orientatsioon oli olematu ning puuri pannes osutas ta vaevu vastupanu. Küll aga tundusid rebase jäsemed terved olevat, mistõttu oli alust arvata, et midagi oli juhtunud looma peaga. 

Rebase oma hoole alla võtnud veterinaarid hindasid looma seisundi küll stabiilseks, kuid kuna neljajalgse pea käis tugevalt ringi, tuli ta narkoosi alla panna. Kiirelt tehti reinuvaderile ka röntgen, mis kinnitas, et murdunud luud tõepoolest probleemiks ei ole. 

Metsloomaühingu Järvamaa piirkonnajuhi Virge Võsujala sõnul on tegu sel aastal sündinud rebasepoisiga, kes kaalub vähem kui viis kilo. Mis mure looma aga täpselt vaevab, ei ole veel teada, kuid variantidena kaaluvad spetsialistid autolt saadud lööki või mürgistust. 

Esialgu peab nooruke reinuvader kliinikusse jääma, ent kui probleem kindlaks tehtud ja ravikuur määratud, kolib ta Võsujala juurde hoiukodusse kosuma. Pikalt loomake ootama ei pea — kuna talvekülma rebaseid ei karda, saab ta tervenedes koheselt võimaluse taas vaba rebaseelu elada. 

Kui ka sinul on soov anda oma panus, et vigastatud või abivajavad metsloomad saaksid kiiret ja parimat abi ning Eesti Metsloomaühingu nõuandeliinid oleks avatud, siis helista:

9009933 – annetad 5€

9009955 – annetad 25€

Kuula kogu jutt ära, muidu annetust ei toimu!

Toetuse võib saata ka pangakontole:

Eesti Metsloomaühing MTÜ

Swedbank EE952200221067573100

Selgitus: metsloomade abistamiseks

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles