PÖFF tuleb telekasse: Pealinna vallutav filmifestival jõuab tänasest vaatajateni üle Eesti

Spekter
Copy
«Poevargad» FOTO: Kaader Filmist
«Poevargad» FOTO: Kaader Filmist Foto: Kaader filmist

Eile avatud 23. Pimedate Ööde filmifestival jõuab lisaks kinosaalidele alates tänasest vaatajateni ka teleekraanide vahendusel, sest PÖFFi suurtoetaja Elisa ja Levira vahendusel alustab tööd PÖFF TV. 

Terve festivali vältel on Elisa kaabelvõrgus, Klassik Üle õhu klientidele ning Levira vabalevis kättesaadav PÖFFi telekanal, mille vahendusel on võimalik osa saada A-kategooria filmifestivali melust ja programmisoovitustest ning nautida väärtfilme.

PÖFF TV stardib täna, 15. novembril kell 21, kui ekraanile jõuab festivali avatseremoonia Alexela kontserdimajas. Kanal lõpetab töö 1. detsembril, kui kantakse Vene Teatris toimuv PÖFFi auhinnatseremoonia.

Festivali erikanali filmivalikust võib leida näiteks Cannes'i festivali võidufilmi «Poevargad», Jim Jarmuschi filmi «Paterson», Soome sõjafilmi «Tundmatu sõdur», aga ka Sally Potteri Briti kõrgklassi satiiri «Pidu» ja Xavier Dolani filmi «Kõigest maailmalõpp».

Kodumaisest filmikunstist on esindatud teiste seas «Kirsitubakas», «Minu näoga onu», «Päevad, mis ajasid segadusse» ja «Kuku: mina jään ellu». 

Eesti lühidokumentaalfilmidest jõuavad ekraanile Ingel Vaikla «Roosenberg» ning Riho Västriku «Uued naabrid» ja «Heakskiit». Lühimängufilmide seast leiab televaataja Tanno Mee «Heleni sünnipäeva» ja lühifilmide kassetid «Karikakramäng II» ja «Paha lugu».

Koostöös Eesti Joonisfilmi, Eesti Rahva Muuseumi ja Eesti Rahvusringhäälinguga toob PÖFF TV igal päeval teleekraanidele ka kodumaiseid animafilme, sh Priit Pärna, Kaspar Jancise, Heikki Ernitsa, Janno Põldma ja Ülo Pikkovi loomingut, aga ka uuemaid teoseid, nagu Mattias Mälgi «Maasikaõgijad».

PÖFF TV saatejuhid Joosep Ehasalu, Hanna Aunin, Kristo Kaljuvee ja Liina Kanarbik usutlevad filmitegijaid, festivali programmikoostajaid ja žüriiliikmeid. Kanal vahendab muuhulgas ülekandeid festivali filmitööstuse programmi põnevamatest vestluspaneelidest ja kõrvalüritustest. 

PÖFF TV koordinaatori Triin Kadaja sõnul on PÖFF TV eesmärgiks viia festival ka nende inimesteni, kellel pole võimalik sellest osa võtta. «Loodan väga, et intervjuud festivali külastavate autoritega on haaravad ka ilma filme nägemata ja äratavad huvi festivali rikkaliku programmi vastu,» ütles ta.

Saatesarjas «Minu PÖFF. Üks lugu» jagavad festivali korraldajad mälestusi, mida meeldejäävat, liigutavat või humoorikat on juhtunud festivali ajaloos.

Kanal on heaks võimaluseks PÖFFi mahuka programmiga sammu pidada. Tänavust filmivalikut tutvustavad lisaks intervjuudele ka filmide treilerid koos sisututvustustega ning pimedatel öötundidel kumab PÖFF TV eetris kinokava, mida oma muusikaloominguga toetavad Eesti artistid Lexsoul Dancemachine, Luurel Varas ja teised.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles