Tartu kullassepp valetab klientidele?

Kuuuurija
, Kuuuurija
Copy
Kuld
Kuld Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kas mäletate, kui mõned aastad tagasi tegi "Kuuuurija" loo eesti kullasseppadest. Nimelt oli üks proua viinud ühe Tallinna kullassepa juurde parandusse oma kuldehted ja kui ta sai need tagasi, oli ühtäkki üks gramm kulda kuhugile haihtunud. 

Täna võttis taaskord sel teemal ühendust üks Lõuna-Eesti proua. Naine rääkis, et ta läks kullassepa juurde parandama tütre katki läinud kuldketti.

"Kinnituskoht oli katki ja viisin selle kullassepa juurde Tartus Kvartali keskuses," rääkis murelik kodanik, "Ta vaatas peale ja ütles, et keti lukk kinniti vedru on katki. Seda ei saa parandada vaid tuleb teha uus ja uus maksab koos parandusega 100 eurot!" rääkis naine, kes oli sellist hinda kuuldes shokis. 

"Minul sellist raha keti paranduseks ei ole ja ma mäletan, et kui keti tütrele sünnipäevaks kinkisin oli selle hind 200 eurot," lisas ta.

Naine viis keti koju ning lasi tütre palvel keti ka mõnel teisel kullassepal üle vaadata. "Eks me siin arutasime, et sellest ei kaota ju midagi kui mõni teine ka pilgu peale viskab," märkis naine. 

Kalevi tänava kullassepp Tartus vaatas kuldketti ja teatas prouale, et parandus läheb maksma 15 eurot. 

"Tema sõnul ei olnud vedru katki ja tema hind oli selline. Kui ma rääkisin talle, mis hinda mulle teise kullassepa juures pakuti, oli ka tema shokis...ma leian, et see lugu on oluline inimeste jaoks. Ärge olge selliste hullumeelsete hindadega nõus ja minge küsige alati ka teiste spetsialistide käest nii hinda kui nõu!" oli naine siiski rõõmus, et pääses sellisest košmaarsest hinnast ja sai tütre keti korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles