Kasulik teadmine: see nõudepesumasina programm võib sinu masinale saatuslikuks saada

Madis Kartau
Copy
Nõudepesumasin
Nõudepesumasin Foto: Shutterstock

Nõudepesumasin on paljude jaoks üks olulisemaid kodumasinaid. Peale selle luksusega ära harjumist, on sellest aga raske loobuda. 

Enamus meist ei mõtle, millist mõju avaldavad erinevad pesu- ja kuivatusprogrammid meie nõudepesumasinatele. Teatud programmide pikaajaline kasutamine võib muuta nõudepesumasina kasutuskõlbmatuks varem kui masina tootjapoolne eluiga ette näeb. 

Kõik kuivatusprogrammid pole loodud võrdsena, vahendab marthastewart.com. Kuigi enamik neist masinale ohtu ei kujuta, tuleks ühte neist vältida. Kuumal õhul toimiv nõude kuivatusprogramm on nõudepesumasinale kõige laastavama mõjuga programm. See programm kiirendab kuivatusprotsessi, kuid võib pikas perspektiivis masina eluiga aastate võrra lühendada. 

Nõudepesumasina sees olevad elektrilised küttekehad toodavad kuivatusprotsessi ajal kuuma õhku, mis veega kokku puutudes muutub auruks. Tulikuum aur peab aga masinast väljuma. Selleks on nõudepesumasinasse ehitatud vastavad ventilatsiooniaugud, kuhu masinas asuvad puhurid kuuma auru suunavad. Selle programmi pidev kasutamine kulutab kiirelt küttekehad ja puhurid läbi ning lühendab masina eluiga.

Vältimaks selle programmi kasutamist ja andmaks pesumasinale pikem eluiga oleks mõistlikum kasutada õhkkuivatusprogrammi. See programm kasutab nõude kuivatamiseks toatemperatuuril olevat õhku. Programmi negatiivseks küljeks on see, et peale programmi lõppu võivad nõud veel märjad olla. 

Teiseks variandiks on peale nõude pesemist koheselt avada nõudepesumasina uks ja lasta nõudel rahulikult kuivada. Kuna nõud on pesemisest veel kuumad, eraldub enamus niiskust kuumadelt nõudelt iseeneslikult. Täiesti kuivade nõude saamiseks võib aga sedasi kuluda tublid mitu tundi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles