Galerii: 85-aastane endine tippmodell sai veel ühe võimaluse hiilgeaegu kogeda

Dagmar Lamp
, Teemaveebide osakonna juhataja
Copy

85-aastane Lesley MacLennan kannatab dementsuse all, kuid ta pole mitte tavaline Šotimaal Surreys asuva Huntington House'i hooldekodu elanik ning üks fotograaf tundis naise ära.

Lesley sai nimelt kuulsaks 20ndates, kui ta kolis Šotimaalt Londonisse ema õhutusel, kes nägi temas potentsiaali. Edasi kolis noor naine moepealinna Pariisi ja töötas seal ei kellegi teise kui legendaarse moelooja Yves Saint Laurent' käe all isiklikult.

Hiljem töötas Lesley Diori moemajas Yves Saint Laurent'ga nii kaamera ees kui ka moelavadel.

Praegu elab vana naine hooldekodus ning teda märkas moefotograaf James Muller, kes külastas seal üht teist elanikku. Fotograafile jäi kohe silma, kui elegantne naine on ning kui kaunid on tema poos ja käed. Juttu vestes tuligi minevik päevavalgele ning James ihkas naise taas fotodele püüda.

Nii korraldatigi ligi 60 aastat pärast Lesley karjääri tipphetki talle taas moepildistamine ning hooldekodu töötajad kiidavad algatust - dementsetele inimestele mõjuvad suurepäraselt tegevused, mis neid motiveerivad.

James on rahvusvaheliselt tunnustatud fotograaf, kelle tööd on ilmunud ka ajakirjas Vogue.

«Mul on suur au, et saijn Lesleyd pildistada,» kiidab James. «Ta on elanud nii värvikat elu ja saada sellest osa on maagiline. Ta on absoluutselt imeline.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles