Mida teha, kui sõnumeid vahetades on külgetõmme ülevoolav, aga päriselus peaaegu olematu?

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Kas sul on ka ette tulnud, et Tinderis või Facebookis suheldes on kutiga hullult hea klapp, aga kui üks kord päriselt kohtute, on omaenda kinganinad palju põnevamad kui sinu vastas istuv isik?

«Kui suhe muudab kuju, siis on igati normaalne, et sellega kaasnevad teatud kasvuvalud. Antud juhul tähendabki kujumuutus seda, et kolite suhtlusega nutiekraanide tagant pärisellu ning alati ei pruugi see üleminek sujuvalt kulgeda,» ütleb suhteekspert Pricilla Martinez. 

Tema sõnul tasub väga tõsiselt võtta seda nähtust, kui teil veebis suheldes läks väga edukalt, kuid näost näkku kohtudes on tunne, nagu oleksid hoopis teise inimesega kokku saanud. Nimelt võib see tähendada, et üks või mõlemad teist esitles end veebi vahendusel kellegi teisena, kes ta päriselt siiski pole.

See ei tähenda, et te mõtlesite välja valeidentiteedid, see on hoopis teine asi. Pigem tähendab see oma huvide või omavahelise naljasoone ilusamaks kujundamist kui need tegelikult on. Võib-olla räägite muusikast ning väidad, et oled sellest väga huvitatud, aga ainult nii kaua, kuni sul Spotify lahti on. Kui küsitakse sinu lemmikbändide kohta, ei oska sa järsku vastata. Võib-olla reageerisid kuti naljale naerunäoga, aga tegelikult ei süvenenud sa tema kirjutatusse ega teagi, milles nali täpselt seisnes. Me kõik teame seda vana tõde, et esineda on mõtet ainult iseendana, aga umbisikuline veebisuhtlus teeb endast natuke parema pildi maalimise väga lihtsaks ja äärmiselt ahvatlevaks. Olgem ausad - kui sa ei teagi, millest vestluskaaslane räägib, lahendab üks kiire Google'i otsing kõik su teadmatused ning paistadki väga informeeritu ja põnevana välja. 

Kohtinguekspert Damona Hoffman leiab, et veebis suhtlemine annab täiendava enesekindluse süsti ning võimaluse olla sisuliselt ükskõik kes. Samas ei tasu tema hinnangul päriselu keemiavaesust veel veebivestluse kaela ajada.

«Mõnikord oled ju lihtsalt pabinas esmakohtumise pärast ja ka see võib teie seni sujuvalt kulgenud suhtlusele põntsu panna,» sõnab Hoffman. «Seetõttu soovitan kohtuda veel paar korda, sest mõnikord läheb lihtsalt pisut aega, et netisarm pärisellu üle koliks.»

Mida aga teha, kui esmakohtumisel keelepaelad ja aju nii krampi lähevad, et silpigi välja ei pigista? Martinez soovitab sellisel juhul rääkida sellest, et teil pole millestki rääkida.

«Kasuta võimalust ja võta teie teemade puudus teemaks. Pealegi saad niimoodi aimu, kuidas su kaaslane konfliktiolukordi lahendab.»

Kui sa aga siiralt tunned, et see inimene ei ole tõesti päriselus nii võluv kui veebis tundus, siis ei ole tarvis ka midagi tagant sundida. Usalda oma sisetunnet!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles