PÖFF toob kokku rahvusvahelise filmitööstuse tipptegijad ja kohalikud noored talendid

Spekter
Copy

PÖFFi ja Euroopa Filmiakadeemia koostöö tulemina kohtuvad 26. novembril noorte talentide galaõhtul PÖFF BlackWalk omavahel filmitööstuse tipptegijad, kohalikud noored moeloojad ja loovtegijad ning tulevased paljulubavad filminäitlejad. 

Sündmus on ellu kutsutud eesmärgiga tutvustada noori silmapaistvaid talente rahvusvahelise filmimaailma ekspertidele. Noblessneri Valukojas aset leidval galaõhtul esitletakse kolme noore moelooja – Annika Kiidroni, Liina Liesmenti ja Reila Saarmäe –valitud filmidest inspireeritud minikollektsioone, mis on loodud kostüümikunsti eripärasid silmas pidades. Filmimaailmast kannustatud moeetendusel​ kulmineerub kaks kuud väldanud koolitusprogramm, mille käigus jagasid alustavatele moeloojatele, grimmi-, juuste- ning videokunstnikele teadmisi ja nõuandeid EFA tunnustatud loovtegijad.

Festivali direktor Tiina Lokk peab ettevõtmist kriitiliselt oluliseks. «PÖFF BlackWalk on esimene samm tekitamaks ühtset koolitusprogrammide võrgustikku, mis tooks filmitööstuse erinevate valdkondade inimesed tihedamasse kooslusse. EFAsse on koondunud pea 3000 tippspetsialisti üle Euroopa – meie koostöö seisneb selle võrgustiku kasutamises ning suunamises kohalikku haridussüsteemi,» avaldab Lokk ambitsioonika tulevikuperspektiivi.

Tänavune projekt on edasiarendus möödunud aastal toimunud PÖFF: Black Catwalkist. Ka sündmuse peakorraldaja Laura Kursi sõnul on seekordne programm sammu võrra lähemal sellele, milleni jõuda soovitakse. «Tahame luua jätkusuutliku haridusprogrammi meie noortele filmihuvilistele. Koostöös EFAga on meil võimalik saavutada otsekontakt juba tipptasemel tegutsevate professionaalidega ning nendega suhteid sõlmida. Nii äratame ehk nii mõneski noores kostüümikunstnikus, grimmeerijas või videokunstnikus kustumatu kiindumuse filmi vastu,» lisab Kurs.

Teadmisi ja nõuandeid jagavad selleaastases koolitusprogrammis visuaalkunstnik ​Peter Hjorth («Antichrist», «Melancholia», «Nymphomaniac: Vol I»), grimmikunstnik ​Dalia Colli ​(«Dogman», «Casanova»), soengukunstnik ​Daniela Tartari («Broken Embraces», «Like Crazy») ning kostüümikunstnik Stefanie Bieker («Land of Mine», «Only Lovers Left Alive»). Lisaks moeloojatele ja loovtegijatele tunnustatakse sündmusel ka Läänemere piirkondadest pärit noori silmapaistvaid näitlejaid, teiste seas Eestist pärit Risto Vaidlat ja Franz Malmstenit.

PÖFF BlackWalk galaõhtu leiab aset 26. novembril Noblessneri Valukojas. Sündmus on osa Pimedate Ööde Filmifestivali filmiprofessionaalidele suunatud Industry@Tallinn & Baltic Event programmist ning Euroopa Regionaalarengu Fondi rahastatud projektist Creative Gate. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles