Kuninganna Elizabeth II loobus karusnaha kasutamisest

Elu24
Copy
Kuninganna Elizabeth II, oktoober 2019.
Kuninganna Elizabeth II, oktoober 2019. Foto: YUI MOK/AFP/Scanpix

Inglismaa Kuninganna Elizabeth II (93) võttis vastu otsuse, millega tema garderoobis kasutatakse edaspidi ainult kunstnahka, erandiks jäävad riiklikud suursündmused, mil valitsejanna rüüd jääb ääristama hermeliin.

DailyMail vahendab, et kuninganna Elizabeth II on esimene kuningliku perekonna liige, kes on avalikult hoidub karusnahast. Kuninganna ei osta uusi karusnahast rõivaid, kuid jääb kasutama olemasolevaid.

Kuninganna Elizabeth II kandmas pruuni karusnahkset kasukat, 20. jaanuar 1961.
Kuninganna Elizabeth II kandmas pruuni karusnahkset kasukat, 20. jaanuar 1961. Foto: PA Wire/PA Images/Scanpic

Kuninganna rõivastusvanem on andnud teada, et valitsejanna läks sel aastal üle kunstkarusnahale ja ei kasuta oma rõivastes enam karusnahka.

Riigipea usaldusisik ja nõustaja Angela Kelly avalikustas oma raamatus «The Ohter Side Of The Coin» («Mündi teine külg»), et Elizabeth II ootab külmal aastajal ees osalemine kihlustseremoonial. Alates 2019. aastast kasutab kuninganna kunstkarusnahka ja hoolt kantakse selle eest, et tal oleks soe.

Buckinghami palee kinnitas täna Kelly sõnu, öeldes: «Kuninganna jaoks on mõeldud uued rõivad, kus kõik karusnahksed detailid on kunstmaterjalist.»

Kuninganna Elizabeth II 
Kuninganna Elizabeth II Foto: Victoria Jones/PA Wire/PA Images/Scanpix

Loomakaitseaktivistid hindavad Elizabeth II sammu positiivseks, kuid kutsuvad kuningannat üles laiendama poliitikat ka tseremoniaalsetele rõivastele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles