Ikka juhtub! Valearusaam päädis tuhande kana ostmisega

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Uus-Meremaal elav Steve Morrow sattus hiljuti üsnagi täbarasse olukorda — oksjonilt paarikümmet kana osta soovinud mehel õnnestus kogemata omastada tuhat kodulindu.

Oksjonilehele Trade Me üles pandud postituses kirjeldati, et väike vabapidamiskanade farm oli uksi sulgemas ning seetõttu vajas tuhat lindu uut kodu. Mingil moel sai Morrow asjast aga väga valesti aru ning arvas, et oksjoni võitjana võib ta valida, mitut kana omale tahab. 

Rahuliku südamega tegi Morrow kõrgeima pakkumise ning tundis oksjoni võitmisest esialgu suurt rõõmu. Kanade omanikuga suheldes tuli aga välja, et mees oli hammustanud arvatust suurema tüki. Esialgu vaidles Morrow, et oksjonikuulutuse tekst oli mitmeti mõistetav, kuid kanu müünud Matthew Blomfieldi sõnul oli ta kolmel korral müüdavate kanade arvu välja toonud.

Lõpuks otsustas Morrow siiski sõna pidada ning võttiski vastutuse tuhande kana eest enda kanda. Koheselt hakkas mees lindudele uusi kodusid otsima ning nüüdseks on neist enam kui 700 omanikud leidnud. Morrow ise plaanib alles jätta umbes 20 kana ning loodab lõpuks ka ülejäänud paarisajast tiivulisest lahti saada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles