Mis juhtub, kui ninna ununeb 18 aastaks marihuaanat täis õhupall?

PM Tervis
Copy
Marihuaana.
Marihuaana. Foto: Nils Weymann/PantherMedia / Nils Weymann

Mees üritas 18 aasta eest smugeldada vanglakongi marihuaanat oma ninas – nüüd eemaldati sealt narkootilist ainet täis «kotike», mis oli end kogu selle aja ninaõõnsuses varjanud. Arstide sõnul on see esimene sellelaadne juhtum maailmas.

Teadusajakirjas British Medical Journal ilmunud juhtumikäsitluses kirjeldatakse, et mees sai narkootikumid teda vanglas külastanud tüdruksõbralt, kes oli need pannud õhupalli sisse.

Ta lükkas narkoõhupalli otse ninasõõrmesse, et vältida vahelejäämist, aga ei suutnud hiljem kotikest ninast kätte saada, lükates seda koukides üha sügavamale.

Ehkki praegu 48-aastane mees kannatas edaspidi kroonilist siinusepõletikku ja hingamistakistust, uskus ta ekslikult, et narkootikumid on juba ammu verre imendunud.

Juhtumile järgneva 18 aasta jooksul arenes aga võõrkeha ümber n-ö kivi, mis koosneb kaltsiumist ja magneesiumist. Kui mees läks ninaprobleemidega arsti juurde, sai ta lõpuks teada hädade tõelise põhjuse. Austraalia Westmeadi haigla arstid tegid talle uuringu, mis laseb kuvada pilte peast, ja siis ilmneski 19x11-millimeetrise läbimõõduga kahtlane ala. Patsient tõdes, et probleemid ninaga on tal kestnud juba pikemat aega.

Õhupallike narkootikumidega eemaldati üldnarkoosis ja hilisem uuring andis kinnitust, et tegu oli kummist kapsliga, mis sisaldas kõdunenud taimset ainet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles