Uus trend kohtingumaailmas: ebamugav kõrvaltvaatajale ning ohtlik sulle endale

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Suurimad tänud popkultuurile, sest kust veel leiaksime termineid kaasaegse suhtemaailma kirjeldamiseks? Taas kord on kasutusele võetud (ja natuke ära rikutud) täiesti asjasse puutumatu ja süütu sõnapaar: bird box ehk otsetõlkes linnukarp. Mida see aga kohtingumaailmas tähendab?

Väljend leiti 2018. aasta Netflixi samanimelisest filmist «Bird Box», mille peaosas oli Sandra Bullock. Kui sina pole seda juhtumisi näinud, siis lühidalt öeldes seisnes filmi süžee selles, et maailma vallutasid müstilise päritoluga koletised, kes manifesteerusid iga inimese suurimaks hirmuks, kes nende poole vaatasid, seega ainus viis ellu jääda oli silmi mitte avada ja kindluse mõttes silmad ka millegagi kinni siduda. Filmi naispeategelane kasutas ellujäämiseks õhuaukudega karpi, milles ta hoidis linnukestepaari, kes ärevalt sädistama hakkasid iga kord, kui koletised lähedal olid.

Kohtingumaailmasse üle kantud linnukarp tähendab aga seda, et sa oled täiesti pime oma kaaslase pehmelt öeldes viletsa iseloomu suhtes.

Lihtsalt öeldes oled armunud valesse inimesse. Ta paistab tohutult tore, šarmantne, võluv ja armas, aga nii pea, kui nad on su ära võlunud, tulevad välja igasugused rohkem ja vähem nõmedad iseloomujooned ja harjumused, mis sind muidu kohe eemale peletaksid. Järsku kannab ta kolm nädalat järjest samu sokke või laseb sind kohtingutest üle, et hoopis oma sõpradega pubisse või jalkamängule minna. Sina aga kinnitad endale, et see on ühekordne asi. Ja nii kümmekond korda järjest.

Tõsiasi on lihtsalt see, et sa oled nii kinni jäänud esmakohtumise võluvasse muljesse, et otsid kaaslase halbadele kommetele õigustusi ja põhjendusi. Tegelikult oled lihtsalt sattunud jobu otsa, kes viitsis sinu nimel pingutada ainult seni, kuni suhe kindel oli. Selline inimene ei ole kindlasti sinu aega väärt ja ka sina pead olema enda suhtes aus ja teadvustama, et sul ei õnnestu teda muuta. Lehvita head aega ja leia endale keegi etem. Kui jääd sellesse suhtesse kinni, süveneb see õigustamine ajapikku aina enam - halvimal juhul õigustad lõpuks isegi seda, kui tüüp peaks sulle kallale tulema või sind verbaalselt ahistama hakkama. Ära oota nii kaua!

Kui näed sellist olukorda aga kõrvalt ning tunned sõbranna pärast muret, siis püüa temaga rääkida, kuid jälgi oma tooni: ära hakka esimese asjana lahkuminekut peale suruma. Selle asemel selgita rahulikult ja argumenteeritult oma muret ning kuula sõbranna vastused rahulikult ja avatud meelega ära. Kui sul ei õnnestu panna oma sõber olukorda sinu vaatevinklist nägema, siis jäta see asi esialgu sinnapaika ja ole parem sõbrannale toeks - mine tea, kui peatselt ta seda tõesti vajada võib!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles