Seksieksperdid: kas tõesti on võimalik vibraatorit liiga palju kasutada?

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Kas oled ka kuulnud hoiatust, et kui vibraatorit liiga tihti kasutad, põhjustad oma kliitorile pöördumatut kahju? Nii kaua naudid, kuni ühel päeval oled järsku täiesti tuim ning hüvasti, orgasmid!

Huffpost küsis seksiekspertidelt, kas see on tõesti võimalik ning vastus oli jah. Aga ainult ajutiselt!

«Ei ole mingit tõestusmaterjali, et vibraatori kasutamine langetab kliitori tundlikkust pikaks ajaks,» ütleb neuroloog ja seksuaalterapeut Nan Wise.

Isegi, kui sulle tundub, et tundlikkus on vähenenud, ei jää see kauaks kestma. 2009. aastal ajakirjas Journal of Sexual Medicine avaldatud uuring tõestas, et 71 protsenti vibraatoreid kasutavatest naistest ei koge mitte mingisuguseid kõrvalmõjusid, milleks võivad olla vähenenud tundlikkus, valu, ärritus, paistetus, põletik või marrastused. 16 protsenti osalenutest ütles, et tundsid kliitori tuimust, kuid ainult 0,5 protsendil neist kestis tuimus kauem kui ühe päeva.

«See on täpselt sama nagu surnud jäse. Tead küll, istud näiteks natuke aeg oma jala peal ja see sureb ära. Kui sa aga jala välja sirutad ja ootad pisut, on varsti kõik täiesti korras,» selgitab seksuaalteadlane Gigi Engle. «Samamoodi annad oma kliitorile natuke puhkeaega ja varsti on see täpselt sama tundlik nagu enne.»

Kui kahanenud tundlikkus sulle muret valmistab, võid alati kasutada vibraatorit väiksemal võimsusel, aluspesu alla jätta või soetada uus mänguasi, mis pole nii intensiivne.

Kas vibraatorist võib sõltuvusse jääda?

Kindlasti mitte. Ükski teadusuuring ei tõesta, et inimene võib füüsiliselt või psühholoogiliselt oma seksilelust sõltuvusse jääda. Teine levinud müüt on, et vibraatoreid kasutavad naised satuvad oma leludest nii vaimustusse, et neil kaob huvi päris mehega seksida.

«See on lihtsalt väljamõeldis, mida aeg-ajalt ettekäändeks tuuakse, et naiste seksuaalsust häbistada,» ütleb Engle.

Küll aga võib vibraatori pidev kasutamine sind ära harjutada kiirete orgasmidega, mis võib tekitada ebareaalseid ootusi päris vahekorrale, kus orgasmiga ei lähe alati ruttu. Samuti peaks hoogu maha võtma, kui vibraatori kasutamine hakkab segama igapäevaelu – hilined tööle, jätad sõpradega väljaskäimise vahele või distantseerud partnerist. Sellisel juhul tasub analüüsida, miks sa eelistad vibraatorit igale alternatiivsele vaba aja veetmise võimalusele. Kui märkad ja tunnistad ausalt, et vibraatori kasutamine segab teisi tegevusi, pea vajadusel nõu terapeudiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles