Pildid: Bali saarele mobiiltelefonis uimasteid vedanud vene kaunitari ähvardab pikk vangistus

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy

Indoneesias algas kohtuprotsess venelanna Tatiana Firsova üle, kes vahistati nädal tagasi Bali saarel. Naise mobiiltelefonist leiti 6,6 grammi metamfetamiini. 
Lisaks astuvad narkokaubanduse süüdistusega kohtu ette kaks Tai naist ja üks Prantsuse mees keda ähvardab surmanuhtlus.

Venelannast kosmeetik Tatiana Firsova arreteeriti pärast Dohalt Bali saarele lendamist, vahendas AFP. Täna toimus tolliametis, mis asub Indoneesia kuurortsaare Bali Ngurah Rai lennujaama lähistel, venelanna süüdistusega seotud pressikonverents.

Väidetavalt üritas narkootikumide salakaubaveos süüdistatav Firsova eelmisel nädalal smuugeldada oma mobiiltelefonis Balile 6,6 grammi metamfetamiini. 

Süüdimõistmise korral ootab naist ees kuni 15 aastat vangistust. 

Kolme narkosmuugeldajat võib oodata surmanuhtlus

Lisaks venelannale astuvad Indoneesia kohtu ette kaks Tai naist, keda süüdistatakse samuti narkootikumide riiki smuugeldamises. Kasarin Khamkhao ja Sanicha Maneetes lendasid Balile Bankokist eelmisel nädalal. Naisi kahtlustama hakanud lennujaama tollitöötajad leidsid Khamkhao ja Maneetesi juurest ligi kilogrammi metamfetamiini, mis oli peidetud naiste riiete vahele. 

«Laborianalüüsid selgitasid, et kõik naiste juurest leitud pakendid sisaldasid metamfetamiini, kogukaalus 958 grammi,» ütles Bali rahvusvahelise lennujaama immigratsiooniosakonna ülem Himawan Indarjono esmaspäevasel pressikonverentsil, vahendas Yahoo News.

Naisi võib oodata surmanuhtlus. 

Lisaks vahistati Balil ka seal viibinud prantslane Olivier Joves, kelle kodusele aadressile saadetud pakist leiti 22,5 grammi metamfetamiini. Meest ootab samuti kas pikk vangistus või surmanuhtlus.

Mis on metamfetamiin? 

Metamfetamiin ehk Crystal Meth on narkootikum, mis tekitab kiiresti sõltuvust ja võib tuua tõsiseid tervisekahjustusi ka seda tarvitava vanema sündimata lapsele.

Esimesed ajukahjustused tekivad juba kolm nädalat pärast seda, kui inimene hakkab metamfetamiini regulaarselt tarvitama.

Tekivad kroonilised psühhoosid, seletamatu hirm ja depressioon. Narkootikumi tarvitaja kuuleb hääli, tunneb, et teda jälitatakse ja muutub agressiivseks, kirjutas Postimees 2017.aastal.

Metamfetamiini tarvitaja keha hakkab tootma senisest rohkem stressi ja immuunsüsteemiga seotud hormooni dopamiini, kaal hakkab langema, tekkivad südamerütmi- ja unehäired ning peavalu.

Kuid need on üksnes Crystal Methi tarvitamise vähemtõsised tagajärjed.

Narkootikum mõjutab neerude ja südame talitlust ning vereringet. Tulemuseks on immuunsüsteemi järk-järguline hävimine, suu ja nina limaskesta haavandid ning hammaste ja juuste väljalangemine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles