Koolitüdrukutelt musi noriv vanem mees ajas Annikoru lapsevanemad närvi (5)

Elu24
Copy
Politsei.
Politsei. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Elva vallas asuva väikese Annikoru küla lapsevanemaid on üles ärritanud jutud nende kodukandis ringi liikuvast vanemast mehest, kes küsib tüdrukutelt musi ja näitab neile telefonist siivutuid videosid.

Elva Facebooki gruppi eile postituse teinud kahe tütre isa Aivar Saar 
ütles Elu24-le, et tema teada on kahtlast meest nähtud laste kehalise kasvatuse tunni ajal kooli aia taga. Jõulise kehaehituse ja kiilaneva peaga mees on teinud tüdrukutele sündsusetuid ettepanekuid.

Pärast Saare postitust hakkas elvalaste Facebooki grupp kihama – üksteise järel tuli infot Annikoru piirkonnas tegutsevast kahtlasest mehest. Kuna tegemist ei ole ühekordse juhtumiga, siis soovitati Saarel politseisse avaldus teha, mida ta ka tegi. Juhtunust teab ka kohaliku kooli juhtkond.

Elu24 saatis küsimused piirkonnapolitseinikule ja võttis ühendust Konguta kooli direktori Liina Tammega.

Koolijuhi teada pole seda meest siiski kooli ümbruses nähtud, küll aga kohalikus bussijaamas. Ta tegi selle kohta avalduse kohalikule lastekaitsjale ja ka politseile, kirjutades, et mees näitab lastele pornograafilise sisuga filme ning ühel korral on alaealisele poisile suhu sigareti pannud. Igasuguse reageerimise peale mees ärritub ja muutub agressiivseks.

Tamme sõnul on ta palunud õpilastel kirjutada vahejuhtumite kohta seletuskirjad ja palunud piirkonna politseinikult abi turvalisuse tagamiseks Annikorus. Samuti on ta öelnud lapsevanematele, et nad ka ise politseisse pöörduksid. 

Direktor lisas, et väikesed lapsed tunnevad selliste intsidentide tõttu häbi ja ei taha sel teemal väga rääkida.

«Politsei tegi selle vahejuhtumi üksikasjad kindlaks ning selgitas, et joobes 55-aastasest mehest, kes 17. oktoobril Annikoru bussipeatuses möödaminnes üht last kõnetas, kellelegi vahetut ohtu ei ole,» kommenteeris Tartumaa piirkonnapolitseinik Tiit Treial. Politsei tegi kindlaks mehe isiku. «Alkoholiga kimpus olev mees tunnistas, et oli tol päeval purjuspäi kaht inimest, sealhulgas üht last, sobimatult kõnetanud,» lausus Treial. 

«Seda, et purjuspäi öeldud mõtlematud sõnad talle politsei külaskäiguga päädivad, oli mehele suureks üllatuseks,» selgitas politsenik ja lisas, et mees põhjendas, et oli alkoholijoobes ega arvanud, et tema poolt öeldu hilisemalt sellised tagajärjed kaasa võib tuua.

Politsei suhtles ka mitmete teiste tunnistajatega, kes kinnitasid, et joobes mees oli ühelt täisealiselt naiselt ja bussipeatuses olnud lapselt möödaminnes pomisedes küsinud «anna musi». Enamat kontakti joobes mehel kellegagi neist ei olnud, mindi edasi oma teed. «Arusaadavalt häiris joobes mehe sobimatu sõnapruuk nii last, tema vanemaid kui ka teisi kohalikke, kuid kogu politseitöös kogutud info selle juhtumi ja mehe varasema tausta pinnalt võimaldab öelda, et vahetut ohtu temast ei ole,» lisas Treial. 

Mehega tegelevad edasi sotsiaaltöötajad, et leida võimalusi tema alkoholiprobleemi leevendamiseks.

«Kui mõnes külas ja kogukonnas on tähelepanekuid, muresid, kuulujutte või muud, mis turvalisust puudutavad, julgustame inimesi igal hetkel oma piirkonnapolitseinikuga neid jagama. Nii saab politsei võimalikule ohule aegsasti reageerida ning kui oht on tegelik, selle kiiresti kõrvaldada,» rääkis Tiit Treial.

Kui märkad kuskil abi vajavat või hädas olevat last, siis teata sellest valla- või linnavalitsusele (võimalusel otse lastekaitsetöötajale). Kontaktid leiab www.eesti.ee/est/kontaktid/kohalikud_omavalitsused.

HÄDAOHUS OLEVAST LAPSEST teata politseile ja valla- või linnavalitsusele - politsei lühinumber 112, politsei kliendiinfo 612 3000.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles