Legendaarne New Yorgi kaubamaja Barneys võib varsti tegevuse lõpetada

Elu24
Copy
Legendaarne Barneys kaubamaja New Yorkis.
Legendaarne Barneys kaubamaja New Yorkis. Foto: AP/Scanpix

Luksuskaupade kett Barneys, mis on tegutsenud alates 1923. aastast, võib lähitulevikus sulgeda kõik oma kauplused, sealhulgas oma Manhattanil asuva legendaarse kaubamaja, kui 24. oktoobriks ei leita ostjat, vahendab Business Insider. 

Augustis teatas Barneys, et esitas pankrotikaitse avalduse pärast seda, kui Manhattanil asuva lipulaeva kaupluse üürileandja tõstis aastast üürihinda peaaegu kahekordseks, küsides 27,9 miljoni dollarit (25 miljonit eurot).

«Nagu paljusid teisi meie valdkonnas, on Barneys New Yorgi finantsseisundit dramaatiliselt mõjutanud suured väljakutsed jaemüügikeskkonnas ja kallinevad üüristruktuurid, mis on arvestades turu nõudlust liiga kõrged,» ütles Barneys tegevjuht Daniella Vitale väljaandele.

Peaaegu sajand tagasi asutatud ikooniline riidekauplus on suutnud hoida 10- korruselise Manhattani poe avatuna kuna leidis vajaminevad  75 miljonit dollari suurused finantsilised vahendid, millega katta töötajate ja müüjate kulud. 

Kui 22. oktoobriks ei leita ostjat, siis pood sulgetakse, teatas Wall Street Journal.  

FOX 5 Newsile antud avalduses ütles Barneys esindaja: «Me teeme kõvasti tööd eduka müügiprotsessi saavutamiseks, mis säilitaks selle uskumatu kaubamärgi terviklikkuse ja oleks lõppkokkuvõttes kasulik meie töötajatele, klientidele, müüjatele ja teistele äripartneritele.»

Ettevõtte kroonijuveel, Madisoni avenüül asuv kaubamaja, avati 1993. aastal, kaks aastat enne seda, kui Amazon alustas veebipõhise raamatupoena tegevust. Joseph Aquino, kes juhib oma nime all Manhattanil kinnisvarateenuseid pakkuvat firmat, ütles väljaandele, et 1990. aastate HBO populaarse sarja «Seksi ja linna» poolt populaarseks tehtud mentaliteet «šoppa kauplustes kuni sa sured» on Madison avenüül juba ammu möödas.   

«Seksi ja linna vaataja oli tol ajal 45-aastane, aga nüüd on ta 65-aastane. Ta ei poodle nagu 45-aastane,» rääkis Aquino. «Oleme faasis, kus paljud nooremad ostjad ei taha enam peatänavale minna. Nad istuvad internetis ja ostavad veebist ja selle vastu me hetkel ka võitleme.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles