3 varajast märki, et te pole kokku loodud

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Paaride kohta öeldakse ikka, et need kaks on justkui kokku loodud! Kõik aga pole kuld, mis hiilgab, ning alati ei ole pealtnäha toimiv paarisuhe kummagi osapoole jaoks siiski õige.

Oluline on tabada see ära enne, kui suhe tõsisemaks jõuab muutuda. Muidugi pole kerge tunnistada, et keegi tore ja huvitav ei sobigi sulle pikaajaliseks kaaslaseks, sest kui see mõte on juba sinu peas ja südames pesa teinud, ei aja seda nii kergesti välja. Tunded võivad ju vastastikused olla ning koos on mõnus aega veeta, kuid sellest alati ei piisa. Kohtinguekspert Clara Artschwager toob välja kolm juba suhte alguses väljenduvat märki, mis ütlevad sulle, et sina ja su kaaslane ei sobi pikemas perspektiivis kokku.

1.Sa otsid neilt ainult lohutust.

See juhtub siis, kui sul on selja taga värske emotsionaalne trauma, näiteks eelmise suhte purunemine või pereliikme surm.

«Meie aju veenab meid, et oleme selle inimesega kokku loodud, kuigi tegelikult juhib meid hoopis hirm üksi jääda. Sellepärast peaksid hoolega järele mõtlema, kas te tõesti sobite kokku või otsid lihtsalt kedagi, kelle abil hinges laiutavat tühjust täita,» sõnab Artschwager.

2. Eirad teie põhimõttelisi erinevusi.

Te ei sobi kokku, kui sa vaatad mööda teie määravatest erinevustest või lausa ignoreerid neid. Nende erinevuste alla kuuluvad pisiasjad nagu näiteks puhtusearmastus, isikliku hügieeni harjumus, peohuvi või selle puudumine, aga ka suuremad asjad nagu üleüldised eesmärgid ja ambitsioonid elus.

3. Sa ei järgi oma kõhutunnet.

Kui sul tekib vähimgi aimdus, et sa ei sobi mingil põhjusel oma uue kallimaga kokku, siis ära püüa seda ignoreerida.

«Meil kõigil toimib kõhutunne. Mida vanemaks saame, seda tugevamaks see muutub. Soovitan selle näitlikustamiseks mõelda mõnele varasemale suhtele, kus kõhutunne ütles sulle, et asi pole õige, aga sina liikusid suhtega ikka edasi,» selgitab Artschwager.

Kui sul on keeruline otsustada, kas te ikka sobite kokku, siis proovi endalt küsida mõned reaalse elu küsimused oma kaaslase kohta ning hoidu seniks saatuse või kokkuloomise peale mõtlemisest. Küsi endalt näiteks, millised on sinu kaaslase väärtused. Milline oled sina nende seltsis? Kuidas sobib tema elurada sinu omaga? Kas ma tahan nendega koos olla, et vältida midagi minu enda elus toimuvat? Püüa võimalikult aus olla, isegi siis, kui see on raske - paraku oleme väga osavad endale valetama.

Vahel on aga romantikaudust väga raske väljapääsu leida. Lisaks sisemisele ajendile leida kaaslane mõjutavad meid ka välised tegurid, näiteks mõne tuttava paari rõõmsameelsed paarifotod, mida sotsiaalmeedias näeme. Võib-olla sisendab ka sinu kallim sulle, et olete tohutult armas paar, mis lükkab kriitilise mõtlemise veel sügavamale uttu.

Mis aga põhiline - kui sa tajud vähimatki ebakõla, pööra sellele tähelepanu ja püüa välja selgitada selle tegelik allikas. Samuti ära koorma end sellega, et tõlgendad kokku loodud olemise kontseptsiooni igavikuliselt. Mõnikord on inimesed mõeldud koos olema ka lühiajaliselt. Kuula ja usalda oma kõhutunnet ning võta ka lühiajalist suhet kui võimalust inimesena kasvada. Positiivne suhtumine mõjub sulle ka pikemas perspektiivis ainult hästi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles