Teadlased: just selles vanuses muutub naine oma emaga ühesuguseks

Naine
Copy
Foto: Shutterstock

Hiljutine teadusuuring avastas, et teatud vanuses hakkavad naised olemuse ja käitumise poolest oma emaga ühe sarnasemaks muutuma.

Selleks põnevaks vanuseks on 33 ning peamine põhjus omalaadse metamorfoosi taga on naise oma kogemuse emaks saamisega. Teise olulisema põhjusena toovad teadlased välja füüsiliste vananemismärkide ilmnema hakkamist.

Üle 50% uuringus osalenud naistest tunnistasid, et 30ndates eluaastates ei vaielnud nad enam oma emadega ning hakkasid ka nende moodi käituma. Kõige enam mainitud täpne vanus valimis oli 33. Tuntud naistest on sel maal näitlejanna Keira Knightley, kes vaid loetud nädalad tagasi teist korda emaks sai. 

Oma emaga üha sarnasemaks muutumisest annavad märku ema tegevuste üle võtmine: samade teleseriaalide jälgimine, samade väljendite kasutamine, samade hobide harrastamine.

Uuring ei jätnud kõrvale ka mehi - nimelt hakkavad mehed oma isaga sarnanema 34. eluaastal, kõigest aasta hiljem naistes. Samuti ilmutavad mehed oma isade iseloomujooni siis, kui nad ise isaks saavad. Kuulsatest meestest on nii selles vanuses kui ka isastaatuses prints Harry. 

Uuring viidi läbi Harley Streeti ilukirurgi Julian De Silva eestvedamisel ning selles osales 2000 inimest. Kirurg kommenteeris, et varem või hiljem hakkame kõik oma vanematega sarnanema ja tema meelest on see suurepärane, kuna meie vanemad on kõige tähtsamad inimesed meie elus. Kirurg lisab oma kogemuse põhjal, et see transformatsioon on ka miski, millega peame leppima kui bioloogilise vananemisega kaasneva paratamatusega. USA-s on iluoperatsioonil käivate naiste keskmine vanus 37 ning meestel 43, mis tähendab, et kiusatus vananemist edasi lükata on jätkuvalt tugev ajend korrigeerivate protseduuride sooritamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles