Moekuulutaja fotogaleriid: lavale toodi sügisvärvidest inspireeritud moeetendused

Naine
Copy
Foto: Rein Leib

Laupäeval Tartu Kaubamaja keskus toimunud Moekuulutaja möödus meeleolukates rütmides: laval sai uudistada värskeimaid sügistrende, kõlasid hoogsad etteasted Curly Stringsi ja Laulupesa laululaste poolt, samuti üllatati publikut noorte moetudengite etnost inspireeritud moetaiestega. Vaata galeriidest järele, mida üritusel näha sai.

Noor ja andekas moelooja ning stilist Katrin Aasmaa esitles enda nägemust alanud sügise oluliseimatest moesuundadest. Lavale jõudnud komplektides oli märgata palju ruudumustrit, lisaks on selle sügise üllatajaks nahk. (Kunst)nahast tooteid leiab pea igas tootekategoorias, seelikutest mantliteni välja. Värvidest domineerisid beežid ja pruunid toonid, aga ka taevakarva sinised, jõulised punased ja päikeselised kollased. Katrin soovitab lisaks ka beebisinist pastelli.

Tartu Kaubamaja keskuse värviline sügis

Ivo Nikkolo peadisaineri ja stilistina töötava Britta Laumets-Merila moeetendus oli samuti külluslike sügisvärvidega otsekui üle valatud: tumepunane, kollane, roheline, killuke roosat ja võrratu sinine — kõiki neid värve saab miksida klassikuteks kujunenud musta ja halliga. Ka üleni samas toonis komplekt on igati trendikas ja muidugi ei tohi unustada ruudumustrit.

Erietendus «Moodne etno»

Stilist Mariliis Niine tõi lavale noorte moetudengite värske nägemuse etnomoest: tegemist oli enneolematu värvide, tekstuuride, uudsete materjalide ja vormide mänguga. Kõik esitletud komplektid olid loomisel inspiratsiooni ammutanud etnograafilistest mustritest, materjalide kasutusest, vanaaegsetest käsitöövõtetest ning loomulikult tudengite isiklikest lugudest perekondade varasalvedest. Fantaasiarikaste rõivaste autorid olid Hannes Rüütel, Kertu Kivisik, Kertu Reinmaa, Karolin Karm, Karin Kreek, Susanna Kogel, Marleen Afanasjev, Cärol Ott, Kristiina Jeromans, Edvard Hiietamm, Eliise Saar ja Külli-Triin Laanet.

Vikerkaarevärviline ja rõõmuküllane lastemood

Stilist Karis Kuusk riietas kõige väiksemad modellid värsketesse sügistrendidesse ning hooajale kohaselt on need värvidest pakatavad ja rõõmsameelsed. Stilisti peamine soovitus lapsevanematele on see, et nad laseksid järeltulijatel ise endale sobivaimad komplektid selga valida. Kes aga siiski vajab nõuandeid ostlemiseks, siis võiks eelistada kollaseid ja rohelisi toone, samuti roosat, Kuuse sõnul on moodsad ka kuldse läikega materjalid ning loomamustrid. Lastemoodi on jõudnud ka ruudumuster ning sloganitega rõivad.

Moekuulutaja melu koos Curly Stringsi ja Laulupesa laululastega

Moekuulutaja publik sai nautida ka armastatud kollektiivi Curly Stringsi võrratuid muusikalisi etteasteid ning Laulupesa laululaste esinemisi. Üle maja kajanud rütmid panid puusad nõksuma ning näo naerule pea kõigil! Moekuulutaja päeva juhtisid Krõõt Kiviste ning Juhan Krull, kes nii mõnedki külastajad auhinnamängudes jagatud kingitustega veelgi rõõmsamaks muutsid.

3. korrusel sai aga nautida moenäitust «Eesti oma sinine», mis on valminud Pärnu Muuseumi ja Eesti Kunstiakadeemia moeosakonna ühisprojektina Eesti Vabariigi 100. aastapäevaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles