Menukas aasta looma luulekonkurss ootab taas osalejaid

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Kobras


Foto Arvo Meeks/Valgamaalane
Kobras Foto Arvo Meeks/Valgamaalane Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti Loodusmuuseum, MTÜ Aasta Loom ja Looduskalender.ee kutsuvad taas koolilapsi osalema aasta looma teemalisel luulevõistlusel. Kopra teemalist loomingut on esitama oodatud kõik huvilised algklassidest gümnaasiumi lõpetajateni ning parimaid kirjutajaid premeeritakse auhinnaretkega.

«Eelmistel aastatel on aasta looma luulevõistlus väga menukas olnud ning kahtlemata väärib sama konkurssi ka tänavune aasta loom kobras,» ütles aasta looma toimkonna liige Helen Arusoo. «Õpilased teevad aasta-aastalt oma kirjatööde osas rohkem uurimistööd ning konkurss on kujunenud mõnusaks viisiks, kuidas lapsed õpivad aasta looma lähemalt tundma,» lisas ta.

Konkursile esitatavate tööde puhul hinnatakse nii loomingulist lähenemist, vormi, ülesehitust, sõnakasutuse oskust, kui ka sisu tõepärasust. «See muidugi ei tähenda seda, et me ootame ainult emotsioonituid teadusteksti-laadseid kirjutisi – väikesed vimkad ja huumor on väga teretulnud,» kinnitas Arusoo.

Kõikidest saabunud töödest valib võistluse korraldusmeeskond välja parimad, kes on oodatud preemiaretkele Eesti pikima kopratammi juurde piibri tegevusjälgedega tutvuma koos «Osooni» autori ja loodusmehe Tarmo Mikussaarega. Auhinnareisiga premeeritakse lisaks õpilastele ka parimaid juhendajaid.

Võistlusel osalemiseks tuleb saata oma maksimaalselt 1000 tähemärgi pikkune luuletus või lühijutt märksõnaga «Luulevõistlus» hiljemalt 31. oktoobriks 2019 e-posti aadressile muuseum@loodusmuuseum.ee või paberkandjal aadressile Eesti Loodusmuuseum, Lai 29a, Tallinn. Töö juurde tuleks kindlasti märkida ka autori nimi, vanus, kool, klass ja telefoninumber ning tööd juhendanud õpetaja nimi ja kontaktandmed. Võitjad selguvad 11. novembriks ning nendega võetakse ühendust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles