Raamat, mida bibliomaan Emma Watson peab meistriteoseks

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
Emma Watson.
Emma Watson. Foto: EDUARDO MUNOZ / REUTERS / Scanpix

Kõrgelt hinnatud näitleja Emma Watsion hoiab raamatumaailmas toimuval pingsalt silma peal ja on juba lugenud äsja ilmunud Stephen Chbosky õudusromaani «Imaginary Friend», mida eesti keelde pole veel tõlgitud.

Stephen Chbosky "Imaginary Friend".
Stephen Chbosky "Imaginary Friend". Foto: Raamat

Chbosky õudusromaan «Imaginary Friend» («Kujuteldav sõber») jutustab üksikemast Kate Reese’ist, kes pageb vägivaldsest suhtest ja loodab oma poja Christopheriga teises linnas uut elu alustada. Paraku selgub, et Mill Grove ei olnud selleks kõige turvalisem valik. Poeg kaob, ja kui ta kuus päeva hiljem tervena välja ilmub, toob ta endaga kaasa kohutava saladuse.

Emma Watsoni sõnul näitab teos, et kui sügaval tahes ka ära käia, igaüks väärib lunastust. «Mis on aga hämmastav ja naeruväärselt geniaalne, on see, kuidas Chbosky on peitnud selle elutarkuse meelelahutuslikku trillerisse,» vahendab Book Bub näitleja kiidusõnu. «Ta annab sulle nii kliid kui sõõriku.»

Raamatust leiab Watsoni selgitusel nii vaimset valgustust kui õudust. «Ma ei tea, kuidas ta seda tegi,» märkis näitleja. «Aga ta tegi seda. See on meistriteos.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles